Bakan Şimşek gençleri uyardı: Geleceğinizi karartmayın

Bakan Şimşek gençleri uyardı: Geleceğinizi karartmayın

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “kara para” konusuna dikkat çektiği konuşmasında gençlere geleceklerini karartmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Kamuoyuna suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi konusunda bilgilendirmeler yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek özellikle gençleri “kara para aklama” noktasında uyardı.

GELECEĞİNİZİ KARARTMAYIN

Gençlerin bilerek ya da bilmeyerek geleceklerini kararttıklarını ifade eden Şimşek "Kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilerin paranın izini kaybettirmek için yüksek miktarda para transferi gerçekleştirerek nihai amaçlarına ulaşmalarına sebep oluyor. Üniversite öğrencileri, gelir elde etmek amacıyla banka hesaplarını kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilere kullandırmasınlar. " ifadelerini kullandı..

Bu doğrultuda mesleki eğitimdeki öğrencilerin staj ücreti için açtığı hesaplara işaret eden Şimşek, "Hesaplarını kullandıranlar, ilerleyen süreçte hapis cezalarıyla karşılaşabilirler. Gençler, bu işlere bilmeden bulaşsalar dahi, sabıkalı duruma düşeceklerini ve geleceklerini karartma riskinin olduğunu bilmeli" dedi.

Şimşek, özellikle üniversite öğrencilerinin "hesap kullandırma" faaliyetlerine karşı farkındalık artırıcı çalışmaların önemini vurgulayarak, MASAK'ın üniversite öğrencilerine bu konuda bilgilendirme yapmak üzere YÖK, RTÜK ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği yaptığını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum