BağlantıGünde 7 Saat İnternet Reklamlarına Maruz Kalıyoruz

BağlantıGünde 7 Saat İnternet Reklamlarına Maruz Kalıyoruz

BağlantıGünde 7 Saat İnternet Reklamlarına Maruz Kalıyoruz

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’de bireyler günde ortalama 7 saat internette vakit geçiriyor. Ayrıca, sosyal medya’da ise günde ortalama en az 3 saat zaman harcanıyor.

Durum böyle olunca, dijital mecranın her alanında fark ederek veya fark etmeyerek reklamlara maruz kalınıyor. İşletmeler, ürünlerini ve hizmetlerini tüketicilerle buluşturmak için dijital pazarlamayı artık daha fazla kullanmaya başladılar.

Yapılan Google aramalarında üst sıralarda çıkmak, reklamlı alanlarda yer almak, sosyal medya üzerinden hedef kitleye reklam göstererek, düzenli olarak birçok potansiyel müşteriye ulaştırır. İşlek bir caddede dükkan açmak yerine, dijital pazarlama ve e-ticaret altyapısına yatırım yapan işletmeler olağan üstü getiriler elde etme şansını yakalıyor.

Örnek vermek gerekirse, Türkiye’de, Google verilerine göre bebek arabası diye aylık ortalama 165.000 kişi arama yapmaktadır. Eğerki, anne bebek ürünleri sunan bir e-ticaret sitesiniz varsa, bebek arabası arama sonuçlarında yer almak, işletmenize ücretsiz ve düzenli bir şekilde binlerce potansiyel müşteri getirir.

Google aramalarında, ücretsiz olarak ilk sayfada yer almak için site genelinde site-içi ve site-dışı SEO çalışması yapmak gereklidir. Buna Arama Motoru Optimizasyon çalışmaları denilmektedir. Google Bot’ları sitenin kullanıcılara hangi ürünleri, hizmetleri veya bilgileri sunduğu anlar ve arama sonuçlarında bu sitelere yer verir. mutlaka göz atın.

E-ticaret’te Satış Arttırmanın Yolları

E-ticaret siteleri için SEO, SEM, sosya medya reklam çalışmaları ile yüksek bilinirlik ve görünürlük elde ediyorlar. Dijital pazarlama ve medya planlaması alanında kullanılan yöntemler aşağıdaki gibidir.

 

  • Yüksek kullanıcı deneyimi sunan altyapı
  • Kategori ve ürün URL sayfalarının dönüşüm odaklı sunulması
  • SEO yani Arama Motoru Optimizasyon çalışmaları
  • Google AdWords Metin Reklamları
  • Google AdWords Görüntülü Reklamlar
  • Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya reklamları
  • Yeniden pazarlama çalışmaları.

Dijital pazarlama alanında sorularınız için ücretsiz analiz talep edebilir ve bilgi alabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.