Aysel Tuğluk: Bir tek gerillanın burnu kanarsa...

Aysel Tuğluk: Bir tek gerillanın burnu kanarsa...

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'tan çekilme öncesi ortamı gerecek sözler geldi. Aysel Tuğluk bir tek PKK'lının burnunun kanaması durumunda hesap soracaklarını kaydetti.

Terör örgütü PKK yarından itibaren çekilmeye başlıyor. Çözüm sürecini anlatmak üzere Van'ın Özalp ilçesinde bulunan mitinge katılan Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk çekilme öncesi tehditvari ifadeler kullandı.

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, “Hükümete çağrımız, herhangi bir provokasyona meydan vermeden, tek bir gerillaya zarar gelmeden bunun tedbirlerini alarak çekilme sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasıdır” dedi.

TEK BİR GERİLLANIN BURNU KANARSA...

Sınır dışına çekilme kararı ve bu çağrıya uyarak yarından itibaren sınır dışına çıkma kararının tarihi ve önemli bir karar olduğunu dile getiren Aysel Tuğluk, "Gerilla, sadece barışa şans tanımak için, ’Buyurun çekiliyoruz’ diyor.

’Kürt sorunun demokratik, barışçıl çözümü için fırsat sunuyoruz’ demek için çekiliyorlar. Bu çekilme sürecinde halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Buradan Kürt siyasetçileri olarak şunu açık ve net söylüyoruz, bir tek gerillanın burnu kanarsa bunun hesabını sorarız. Hükümete çağrımız herhangi bir provokasyona meydan vermeden, tek bir gerillaya zarar gelmeden bunun tedbirlerini alarak çekilme sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasıdır. Kürt sorunun çözülmesi için adımların atılması gerekiyor. Devletin de Kürt hareketi gibi attığı adımlara samimi kararlı adımlarla demokratik açılımlarla reformlarla yanıt vermesi gerekiyor" dedi.

Kürt sorununun; demokrasi, statü, özgür yaşama, anayasal hakları kazanma sorunu olduğunu söyleyen Aysel Tuğluk, “Sorunun çözümlenmiş sayılması için anayasal adımlara, barajın indirilmesine, Siyasi Partiler Kanunu’nun değiştirilmesine, TMK’nın kaldırılmasına ihtiyaç var. İşte demokratik kurtuluş, özgür yaşam dediğimiz şey budur. Haklarımızı kazanıncaya kadar, anayasal güvencelere kavuşuncaya kadar, demokratik kurtuluş temelinde direnişimiz devam edecektir.

Bu nedenle bugünler mücadeleyi yükseltme günleridir, Kürtlerin birlik olma günleridir. Özgür geleceğimizin belirlendiği günlerden geçiyoruz. Hiçbir şekilde rehavete kapılmamalıyız. Bu devlet hiçbir zaman bize çözümü altın tepside sunmayacak. Mücadele ederek kazanacağız. Biz barışın zor olduğunu biliyoruz. Zor ve engebeli yollardan geçeceğimizi biliyoruz. Barış mücadelesi o kadar kolay değildir. Bunun farkındayız.

Ama ne olursa olsun Sayın Öcalan’ın başlattığı sürecin arkasında duracak ve içinde olacağız. Halkımızın mücadelesiyle KCK adı altında haksız ve hukuksuz yere tutuklanan bütün tutsak arkadaşlarımız, PKK’lı tutsaklar özgür bırakıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Tabii ki Sayın Öcalan da özgür olacak, bu alanlara gelecek. Barış ancak böyle mümkün olur. Başaracağımıza olan inancımızla halkımıza, Kürt hareketine güveniyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.