Aykut Kocaman bıraktığı yerden…

Aykut Kocaman bıraktığı yerden…

3 Haziran 2017 tarihinde oynanan Galatasaray maçıyla Atiker Konyaspor’a veda eden Aykut Kocaman Cuma günü oynanacak Galatasaray maçıyla Konyaspor serüvenine kaldığı yerden devam edecek.

Spor Toto Süper Lig’in 13.haftasında  Atiker Konyaspor, Galatasaray’a konuk olacak.  Rıza Çalımbay’ı gönderip Aykut Kocaman ile anlaşan yeşil-Beyazlılar, yeni hocasıyla Türk Telekom Stadı’na çıkacak. Atiker Konyaspor, Kocaman yönetiminde Galatasaray’a karşı daha önce hiç kazanamazken Aykut Kocaman Konyaspor’un başında son maçına Galatasaray maçı ile çıkmıştı.

KOCAMAN İLE GALİBİYET YOK

Kocaman’ın Konyaspor’a geri dönmesi camiadaki havayı değiştirse de, istatistikler Galatasaray’ın üstünlüğü olduğunu gösteriyor.Kocaman,  Atiker Konyaspor’un başında daha önce Galatasaray’a 9 kez rakip olurken, maçlardan galip gelmeyi başaramadı. Cim Bom bu maçlarda 8 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Aykut hoca, Galatasaray’a karşı son galibiyetini Fenerbahçe’nin başında tam 2 bin 21 gün önce aldı. O da, 12 Mayıs 2013’teki 2-1’lik Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesi. Genel tabloya bakıldığında ise Kocaman, çalıştırdığı takımlarda Galatasaray’a toplam 33 kez rakip oldu ve 4 galibiyet alabildi.

SON MAÇI GALATASARAY’DI

Atiker Konyaspor ile sözleşmesi 6 Haziran 2017 tarihinde sona eren Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin yolunu tutmuştu. 2016-2017 sezonunda Atiker Konyaspor ile Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Aykut Kocaman yeşil-beyazlıların başında son maçına Galatasaray maçı ile çıkmıştı. 3 Haziran 2017 tarihinde deplasmanda Galatasaray’a konuk olan Atiker Konyaspor rakibine 2-1 mağlup olmuştu. Galatasaray maçıyla Konya’ya veda eden Aykut Kocaman Cuma günü Galatasaray maçıyla Konyaspor serüvenine kaldığı yerden devam edecek.

UMARIM FUTBOL ŞANSI YANIMIZDA OLUR

Aykut Kocaman dün gerçekleştirilen imza töreninde Galasataray maçına da değindi. Aykut Kocaman yaptığı açıklamada, " 6 aydır eşofmanlarımızı sportif kıyafetimizi çıkardık. Bugün tekrar dönüyoruz. Bunun büyük bir kısmı zihinsel olarak futbol dünyasının dışında geçti. Şimdi çok sert bir takımla Galatasaray maçıyla başlayacağız. Şu gözüküyor belki maçın sonucundan yola çıkarak söylüyorum. Belki daha fazla yapılanma tarafına doğru işi ana planda götürmeye çevirecek belki de bu yapılanmayla beraber başka ne olabiliri de yan yana getirebileceğimiz test maçı gibi gözüküyor. Dün akşam geldim ben. Dün akşamdan itibaren ekibimiz bir gün evvelinden, ben de dün akşamdan itibaren artık tamamen ve tamamen şu olaylar bir an önce bitse de tamamen işe odaklanıp tamamen ne oluyor yeniden anlamaya çalışıp ne yapabilirize doğru dönsek diye bekliyorum. Sabırla ve heyecanla bekliyorum. Galatasaray maçı hakikaten görüntü itibariyle puantaja bakıldığı zaman belki de yapılanmaya doğru gidecek özellikle ikinci yarısı için söylüyorum belki de yarışarak yapılandırmaya dönüşecek bir maç gibi gözüküyor. Umarım futbol şansı denen şey cuma akşamı yanımızda olur. Umarım bu kadar güvenin karşısında mahcup olmayız" sözlerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.