Aydın Tema’dan Bisikletli Termik Santral Tepkisi

Aydın Tema’dan Bisikletli Termik Santral Tepkisi

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciği, kurulması planlanan kömürlü termik santralleri protesto etmek için ‘Kömür mü, Ömür mü?’ sloganı ile bisiklet turu düzenledi.Etkinliğe katılan 70 kadar bisikletli Adanan...

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciği, kurulması planlanan kömürlü termik santralleri protesto etmek için ‘Kömür mü, Ömür mü?’ sloganı ile bisiklet turu düzenledi.

Etkinliğe katılan 70 kadar bisikletli Adanan Menderes Bulvarı, Doğugazi ve Atatürk Bulvarını turlayarak yaklaşık 4 kilometre pedal çevirdi.

Etkinliğe katılanlar Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde ki alanda bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, termik santrallerin kurulmasını protesto eden gurubun sloganları eşliğinde kömürün ve kömürlü termik santrallerin zararlarını anlatmak için böyle bir etkinliği düzenlediklerini ifade etti.

Özdemir, “Türkiye’nin pek çok noktasında bisiklet turundan uçurtma şenliğine kadar birçok etkinlik düzenleyerek kömürle ilgili gerçeklere dikkat çekerek karar vericilere de ‘kömürü bırak’ çağrısı yapacak. Zonguldak, Adana, İzmir, Çanakkale’de başta olmak üzere 80’e yakın kömür santrali, Konya kapalı havzası, Trakya Ergene, Eskişehir Alpu, Afyon Dinar gibi önemli tarımsal bölgelerin kömür ocaklarına dönüştürülmesi planlanıyor. Planlanan kömürlü termik santral projeleri hava, su, toprak varlıklarına etkileri bakımından kümülatif olarak değerlendirilmek yerine tekil projeler olarak değerlendirildiği için etkilerinin gerçek büyüklüğü hesaplanmıyor” diye konuştu

Kömür termik santraller en büyük hava kirliliği kaynağı olduğunu savunan Özdemir, kömür termik santrallerin bulunduğu yerlerde insan ömrünün kısaldığı yönde bulguların olduğunu ifade etti.

Düzenlenen Bisiklet turu etkinliğine TEMA gönüllü üyeleri yanı sıra Adnan Menderes Üniversitesi Genç TEMA da katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.