Aydın Engin: Bu Tehditleri Ciddiye Almak Gerekir

Aydın Engin: Bu Tehditleri Ciddiye Almak Gerekir

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Aydın Engin, kendisi ve Murat Belge ile ilgili T24 internet sitesine bırakılan tehdit mektubunu ciddiye almak gerektiğini söyledi. Engin, savcılığa başvurduğunu, yarından itibaren de yakın koruma ile yaşayacağını...

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Aydın Engin, kendisi ve Murat Belge ile ilgili T24 internet sitesine bırakılan tehdit mektubunu ciddiye almak gerektiğini söyledi. Engin, savcılığa başvurduğunu, yarından itibaren de yakın koruma ile yaşayacağını söyledi.

Aydın Engin, kendisine ve Taraf Gazetesi Yazarı Murat Belge’ye yönelik tehdit mektubunu Cihan Haber Ajansı'na değerlendirdi. Konuyla ilgili savcılığa yazılı suç duyurusunda bulunduklarını belirten Engin, kendisine yakın koruma verildiğini ifade etti. Tehdidi ciddiye almak gerektiğini vurgulayan Engin, “Bir takım resmi işlemler yapılmadan çok detaylı konuşmak istemiyorum. Savcılığa yazılı olarak başvuruda bulunduk konu ile ilgili. Bir de yakın koruma tahsis ettiler. Zaten benim korumam vardı. Ben 2007 yılından beri yakın koruma altındayım, Hrant Dink’in ölümünden sonra. Son dönemde talep halinde korumaya dönüştürmüştüm. Şimdi tekrar yakın korumaya dönüştürdüler.” ifadelerini kullandı.

Mail yolu ile tehdit aldıklarını ancak bir çoğunu ciddi bulmadıklarını belirten Engin, “Daha önce 2009 yılında benim ve Baskın Oran’ın içinde bulunduğu bir ölüm tehdidi gelmişti, bir mail yolu ile. Yani, çok yabancısı değilim bu tehditlerin. Bu bazen mail yolu ile gelir ama çoğunu ciddiye almayız. Fakat bu biraz ciddiye benziyor. Terörle Mücadele Şubesi de ciddiye aldı. Onlar da mobese kayıtlarını falan izliyorlar. Ben de şimdi savcılıktan çıkıp Cumhuriyet’e döneceğim. Yarından itibaren de yakın koruma ile beraber yaşamaya başlayacağız. Biraz zor bir hayattır ama yaşayacağız.” şeklinde konuştu.

Tehdidi kimin yaptığına dair bir fikrinin olmadığını kaydeden Engin, şunları söyledi: “Ciddi olup olmadığını da bilmiyorum ama tecrübem bana böyle şeyleri ciddiye almak gerektiğini öğretti. 70’li yıllardaki mesleki çalışmalar sırasında biz bir olaya tanık olduk biliyorsunuz. Çok değerli aydınlar öldürüldü. Dolayısıyla ciddiye almak gerekir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.