Ayaklarıyla yazıyor ve resim çiziyor

Ayaklarıyla yazıyor ve resim çiziyor

Aksaray'da doğuştan iki kolu olmayan 15 yaşındaki Hikmet Tunç, ayaklarını el gibi kullanarak yaşıtlarıyla aynı sırada eğitim görüyor, ayağı ile yazı yazıyor, resim çiziyor, su içebiliyor ve yemek yiyebiliyor.

Aksaray'da doğuştan iki kolu olmayan 15 yaşındaki Hikmet Tunç, ayaklarını el gibi kullanarak yaşıtlarıyla aynı sırada eğitim görüyor, ayağı ile yazı yazıyor, resim çiziyor, su içebiliyor ve yemek yiyebiliyor. Baba Salim Tunç, İstanbul'da çöplerden kağıt toplayarak, Hikmet'le birlikte 6 çocuğunu okutup, hayata hazırlamanın mücadelesini veriyor.
    
Hasan Dağı'nın eteklerinde kurulu Karacaören köyünde ilköğretim 8. sınıfta öğrenimini sürdüren Hikmet Tunç, doğuştan iki kolu da olmadığı halde arkadaşları ile aynı sınıfta özel bir yardım almaksızın okula devam ediyor.
    
Kalemini ayak parmaklarının arasına sıkıştırıp yazı yazan ve öğretmenini can kulağı ile dinleyen Hikmet'in en sevdiği ders ise matematik. Okuma azmi ile öğretmenlerinin takdirini kazanan Hikmet, okula hiç devamsızlık yapmadığı gibi, ayakları ile resim de çiziyor. 6 çocuklu bir ailenin 3. çocuğu olan Hikmet, tüm imkansızlıklara rağmen ortaokulu bitirdikten sonra liseye devam etmek istiyor.
    
     -Çöpten kazandıkları ile 6 çocuğunu okutuyor-

    
Baba Salim Tunç ise tarım ve hayvancılık yapmaya çok uygun olmayan köyde para kazanamayınca, evinin geçimini İstanbul'da çöplerden kağıt toplayarak sağlıyor.
    
''Evimi geçindirmek için çöpten kağıt toplamaktan başka çarem yok'' diyen Tunç, 3 ayda bir Karacaören köyündeki ailesinin yanına geldiğini, 1 ay kadar kaldıktan sonra tekrar kağıt toplamak için İstanbul'un yolunu tuttuğunu anlattı.
    
Tunç, 6 çocuğunun hiçbirini diğerinden ayırmadan okutmaya çalıştığını ifade ederek, şöyle devam etti:
    
''İlkokul, ortaokul ve liseye giden çocuklarım var. Engelli oğlum Hikmet de ortaokuldan sonra eğitimine devam etmek istiyor. Ama imkanlarımız elverecek mi bilmiyorum. Destek olmadan hepsini okutmam zor. Ancak okuması için elimden geleni yapıyorum, yapacağım. Kazandığım para yetmiyor. Çöpten kağıt çıkmazsa iş olmuyor. Oğlum doğuştan engelli. Ankara'ya doktora götürdük, protez takılabileceğini söylediler. Ancak protez takılması için gelişimini tamamlayacağı 18 yaşına kadar beklemesi gerektiğini ifade ettiler.''
    
Hikmet Tunç da ''Engelliyim, kollarım yok ama diğer arkadaşlarımın elle yaptığı her şeyi ben de ayağımla yapıyorum. Okulda yazı yazıyorum, resim yapıyorum. Ayaklarımla suyumu içiyorum, yemek yiyorum'' dedi.
    
Okumayı çok sevdiğini, büyük hayallerinin olduğunu anlatan Hikmet, babasından kendisini liseye de göndermesini istediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.