Avrupa’nın yatakları Konya’dan

Avrupa’nın yatakları Konya’dan

Konya’da yatak, baza ve konsept ürünler üreten Orpa Möble, Ferman Yatak markasıyla, Avrupa’nın birçok ülkesine önemli oranda ihracat yapıyor. Firma sahibi Lütfullah Dikkaya, etkileyici tasarımlarla Avrupa’dan çok güzel dönüşler aldıklarını söyledi.

Konya sanayisi ürün çeşitliliği açısından birçok şehirden kat be kat üstün. Sanayi çeşitliliği ve ürün gamı açısından aranılan her ürünü bulmak mümkün. Otomoıtivden tarım aletlerine, mobilyadan ağır sanayiye kadar tüm ihtiyaca cevap verebilen bir güce sahibiz. Böylesine önemli bir üretim bölgesinden Avrupa’ya ürün satabilen, sattığı ürünlerin kalitesiyle sektörde aranan firmalar olduğunu görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Avrupa pazarı hem zorlu hem de önemli AR-GE yatırımları gerektiren bir alan. Orada yer almak ve kalıcı olmak büyük ve meşakkatli bir çalışmanın eseri olarak ortaya çıkabiliyor ancak. İşte Avrupa’da söz sahibi olan, ürettiği ürünlerin kalitesi, estetiği ve yenilikçi yönleriyle dikkat çeken firmalarımızdan birisi de Ferman Yatak Baza şirketi. Bu haftaki Üretimin Yıldızları köşemizde Orpa Möble firmasının markalarından Ferman Yatak Baza’nın yöneticileri Lütfullah, Fikret ve İsmail Dikkaya ile firmanın çalışmalarını, vizyonunu ve hedeflerini konuştuk.

YILLARCA MOBİLYA SEKTÖRÜNDE YER ALDIK

Ferman Yatak Baza Yönetim Kurulu Başkanı Lütfullah Dikkaya, 40 yılı aşkın süredir Konya sanayisinin önemli işlere imza attıklarını ifade ederek, “Yıllar önce kardeşlerimizle birlikte sandalye üretimi yapan bir firma kurarak üretim serüvenimize başladık. 2. Organize sanayi bölgesinden uzun süre üretim gerçekleştirdik. Ancak sonrasında ben mobilya sektörüne yöneldim ve o dönemin popüler markalarından Cennet Mobilya’nın Konya bölge bayiliğini üstlendik. İlerleyen zamanlarda da Kilim Mobilya’nın bölge bayiliğini sürdürdük. Pazarlama alanında önemli işlere imza attık. Bu gücümüzü üretim alanında da göstermek adına yıllarca sektöre hizmet eden Ferman Yatak Baza’yı satın aldık ve üretim konseptini önemli ölçüde değiştirerek, yenilikler kazandırarak yolumuza devam ettik” dedi.

2-3-lutfullah-dikkaya.jpg

HEM ÜR-GE HEM ESTETİĞE ÖNEM VERİYORUZ

Ferman Yatak Baza Yönetim Kurulu Başkanı Lütfullah Dikkaya, ürettikleri yatak ve bazaların Avrupa standartlarında olduğuna dikkati çekerek, “Tüm ürünlerimizde kaliteyi ön planda tutuyoruz. Müşterilerimizin rahat bir uyku uyuyabilmesi için sektördeki tüm yenilikleri ÜR-GE ekibimiz yakından takip ediyor ve hemen entegre olmamızı sağlıyor. Bunun yanında alanında uzman tasarım ekibimiz de yaptığı birbirinden güzel, alımlı tasarımlarla alıcıların göz zevkine hitap ediyor. Bizi diğer firmalardan ayıran en önemli özelliklerimizden birisi kaliteden asla taviz vermememiz ve kendine özgü, taklit edilemeyen tasarım ürünler üretmemizdir” diye konuştu.

AVRUPA, KALİTEYE ÖNEM VERİYOR

Avrupa’nın Almanya, Fransa, Belçika gibi ülkeler başta olmak üzere tüm ülkelerine yatak, başlık ve baza ihracatı yaptıklarını ifade eden Ferman Yatak Genel Müdürü Fikret Dikkaya, uzun yıllardır Avrupa pazarında büyüyerek yol aldıklarını kaydetti. 30’a yakın yatak-baza konsept modelinin üretimini yaptıklarını, bunun yanında kişiye özel üretimler de gerçekleştirdiklerini vurgulayan Fikret Dikkaya, “Özellikle Avrupa’da kişiye özel modellerimiz büyük ilgi görüyor. Ürettiğimiz yataklarda en üst seviye kalitede kumaşlar, yaylar, kaplamalar kullanıyoruz. Bu da Avrupalı müşterilerimiz nazarından karşılığını buluyor. Çünkü Avrupa’da ürettiğiniz ürünün hem tasarımı, estetiği hem de kaliteli ürünlerden yapılmış olmalı büyük önem taşıyor. Yoksa bu pazarda yer alabilmeniz imkânsız hale gelir” dedi.

2-2-fikret-dikkaya.jpg

ÇEYREK ASIRLIK FİRMA

Çeyrek asırlık bir firma olan Ferman Yatak Baza, şu anda 1. Organize Sanayi bölgesindeki 6 bin metrekarelik fabrikasından üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Ferman Yatak Baza Genel Müdürü Fikret Dikkaya, önümüzdeki dönemde çok daha büyük bir üretim tesisine geçiş yapmayı planladıklarını dile getirerek, “Şu anda fabrikamızda 40’a yakın çalışma arkadaşımızda üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Ürettiğimiz yatakların büyük işlemlerini fabrikamız bünyesinde, uzman personelimizde yapıyoruz. Bu da bize sektörel rekabette önemli bir avantaj kazandırıyor. Ferman Yatak Baza olarak,şirket içi eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Personelimize sürekli olarak hem sektörel gelişmeleri anlatıyoruz hem de uzman oldukları alanlarda daha çok verimli olmalarını sağlamak adına eğitimler veriyoruz. Tüm bunların yanında makine yatırımlarımızı da aralıksız sürdürüyoruz. Özellikle son iki yılda ihtiyacımız olan birçok makineyi bünyemize kattık. Böylece üretim çeşitliliği ve sınırsız tasarım imkanına kavuşmuş olduk. Yaptığımız tasarımlar hem sektöre yön veriyor hem de Avrupa’dan gelen talep miktarını önemli ölçüde artırıyor” diye konuştu.

İNGİLTERE VE AMERİKA PAZARINDAN TALEP VAR

Ferman Yata Baza şirketinin uluslar arası alanda yakaladığı başarıların arkasındaki önemli isimlerden birisi olan Dış Ticaret Müdürü İsmail Dikkaya, önümüzdeki yıllarda İngiltere, Amerika ve Güney Afrika pazarlarına da açılmayı planladıklarını söyledi. Avrupa pazarından yakaladıkları başarıların ardından özellikle Amerika’dan önemli talepler geldiğini ifade eden İsmail Dikkaya, “Firmamız, kurulduğu günden itibaren ürünlerini tüm dünyaya ulaştırma hedeflerinden hiçbir zaman vazgeçmedi. Bugün geldiğimiz nokta hedeflerimizi daha da büyütmemize vesile oldu. Avrupa pazarından kazandığımız başarı, müşteri memnuniyeti, marka değeri gibi olgularımızı dünyanın diğer önemli kıtalarına da ulaştırma çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Çok kaliteli ve geniş bir ağa hakim dış ticaret birimine sahibiz. Müşterilerin isteklerine göre üretim stratejisini geliştirebilen, yatak baza sektörüne yön verecek refleksler gösterebilen çalışma arkadaşlarımızla, Avrupa’dan sonra diğer hedef pazarlarımızda da başarılarımızı sürdüreceğiz” dedi.

2-4ismail-dikkaya.jpg

TÜRKİYE PAZARI ÇOK DEĞİŞKEN

Yatak ve baza sektöründe Türkiye pazarının çok daha değişken olduğuna dikkat çeken Dış Ticaret Müdürü İsmail Dikkaya, “Ülkemizde kalite ve estetikten ziyade fiyat değerlendirmesi ön planda tutuluyor. Düşük kalitede malzemelerden üretilen, tasarıma yatırım yapan firmaların tasarımlarından esinlenerek üretilen ürünler daha çok tercih edilebiliyor. Tabi bu, ülkedeki alım gücüyle de alakalı bir durum ancak Ferman Yatak Baza olarak bizim önceliğimiz daima Avrupa ve Amerika pazarı oldu. Çünkü oralarda yaptığımız tasarımların ve kullandığımız kaliteli malzemenin karşılığını müşterilerden alabildik. Özellikle kişiye özel ürünlerimiz büyük ilgi gördü” ifadelerini kullandı.

2-5-053.jpg

GURURLANIYORUZ

Merhaba Gazetesi olarak üreten, istihdam oluşturan, dünya pazarlarında söz sahibi olan firmaların yanında olmaya devam ediyoruz. Çünkü bizler üretim ile kalkınmamın mümkün olacağına inanıyoruz. Bu bağlamda Ferman Yatak Baza gibi firmaları görmek, onları sizlere tanıtmak gerçekten mutluluk verici. Üretimin çok farklı alanlarında da söz sahibi olan, kaliteli işlere imza atan, zorlu pazarlarda başarılar elde eden bu tür firmalarımızın daha da artmasını temenni ediyoruz. Gelişim sürecini sürdüren Ferman Yatak Baza’nın beyin takımı Lütfullah, Fikret ve İsmail Dikkaya’ya bundan sonraki dönemde de başarılar diliyoruz. Gelişim süreçlerini yakından takip etmeye de devam edeceğiz.

Önümüzdeki hafta Pazartesi günü yeni bir yazımızda görüşmek dileğiyle.

2-7-038.jpg

Avrupa pazarında önemli bir yere geldik. Ürün satmanın oldukça zor olduğu ülkelerden sürekli yeni siparişler almak bizi hem motive ediyor hem de güçlendiriyor.

5-fabrika-uretim.jpg

Hedefimiz dünya pazarına ciddi anlamda açılmak. Önümüzdeki dönem İngiltere, Amerika ve Güney Afrika ülkelerine de ürünlerimizi ulaştırmaya başlayacağız.

6-ismail-dikkaya.jpg

Tasarımlarımız eşsiz. Kişiye özel yatak başlığı, yatak ve baza üretimi yapabiliyoruz. Bunun yanında 30’a yakın katalog ürünümüzle de dikkat çekiyoruz.

7-lutfullah-dikkaya.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.