Avrupa'nın göbeğine Konya'nın ilçesi damga vurdu! 2 bin 400 kilometre mesafede

Avrupa'nın göbeğine Konya'nın ilçesi damga vurdu! 2 bin 400 kilometre mesafede

Danimarka’nın başkenti Kopenhang’da Cihanbeyli rüzgarı esiyor. On binlerce Cihanbeyli'nin yaşadığı Kopenhang’da tabelalara Cihanbeyli’nin adı yazıldı. Ergün Seçilmiş isimli müzisyen bir gurbetçi, o yazıları fotoğrafladı

Konya'da gurbetçilerin en çok yaşadığı ilçelerin başında Cihanbeyli ve Kulu geliyor. 1950 yılından sonra Cihanbeyli ve Kululular, Danimarka, İsveç ve Norveç'e göç etti. Bu ülkelerde birçok Cihanbeyli ve Kululu yaşarken, Konyalılar buralarda iş yeri sahibi de oldu. Konyalılar, oralarda kültürel faaliyetlerini de sürdürüyor. Ayrıca Cihanbeyli ve Kulu'da özellikle yaz aylarında gurbetçi yoğunluğu yaşanıyor.

394364800-7491237660902737-8736163272459128204-n.jpg

KOPENHANG'DAKİ TABELALARDA CİHANBEYLİ'NİN ADI YAZIYOR

Danimarka’nın başkenti Kopenhang’da Cihanbeyli rüzgarı esiyor. Çokça Cihanbeylinin yaşadığı Kopenhang’da tabelalara Cihanbeyli’nin adı yazıldı. Cihanbeyli'nin Kopenhang'dan kaç kilometre uzaklıkta yer aldığı şehirdeki tabelalara konu oldu. Ergün Seçilmiş isimli müzisyen bir gurbetçi, o yazıyı fotoğrafladı. Kopenhang-Cihanbeyli arası 2 bin 400 kilometre olarak belirtildi. Ergün Seçilmiş, “2 bin 400 kilometre gelen gelsin” paylaşımında bulundu. O beğeni yüzlerce beğeni aldı. Cihanbeylilerin Danimarka'da ne kadar fazla ve etkin oldukları, tabelaya yazılan yazıyla bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum