'Avrupa’da Akıllı Ev Stajımı Uyguluyorum' projesi başarıyla tamamlandı

'Avrupa’da Akıllı Ev Stajımı Uyguluyorum' projesi başarıyla tamamlandı

Akören’in tek lisesi olan Ali Aşık Çok ProgramlıAnadolu Lisesi Viyana’da gerçekleştirilen 'Avrupa’da Akıllı Ev Stajımı Uyguluyorum' isimli Erasmus Plus projesini başarı ile tamamlandı.

Konya’nın mütevazı ve şirin ilçelerinden Akören’in tek lisesi olan Ali Aşık Çok Programlı Anadolu Lisesi Viyana’da gerçekleştirilen 'Avrupa’da Akıllı Ev Stajımı Uyguluyorum'
isimli Erasmus Plus projesini başarı ile tamamlandı. Proje kapsamında okulun Elektrik- Elektronik Teknolojisi Alanında öğrenim gören 9 öğrencisi refakatçi öğretmen eşliğinde Avusturya Viyana’da staj yaptı.

adsiz-003.jpg

ÖGRENCİLER YURT DIŞINDA TECRÜBE KAZANDI

Öğrenciler ilk defa uçağa binmenin ve yurtdışına çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Ülkemizin kalifiye elemana ihtiyacı olduğu bu dönemde öğrencilerin yurt dışında alanları ile ilgili çalışmalar yapması ve tecrübe edinmesi gelecek için büyük bir kazanç. Öğrenciler dünyada gelişen ve bir trend halinde gelen evlerin uzaktan kontrol esasına dayanan akıllı ev sistemleri başta olmak üzere alanları ile ilgili çeşitli uygulamalar yaptı. Elde ettikleri bu kazanımları ülkemize transfer edecek olmaları ve ilerleyen iş hayatlarında bu tecrübeyi yansıtacak olmaları iş piyasası açısından da bir getiri olarak görülebilir. Aynı zamanda gençlerin Avrupa’da yeni yerler görmesi, keşfetmesi ve dil yeterliliklerini artırması vizyonel bir kimlik kazanıp misyonlarını şekillendirmeleri açısından da büyük önem teşkil ediyor. Zira bu gençlerimiz akranları ile yaşadıklarını ve fırsatları paylaşarak çevrelerine örnek olacaklardır. Bu tip projelerin özellikle gençler arasında yaygınlaşarak kişisel gelişimlerine etkisinin artması halkın da bir beklentisidir.

adsiz-001.jpg

ULUSAL AJANS BÜYÜK FIRSATLAR SUNUYOR

Ülkemizde bu bakımdan aktif rol oynayan Dış İşleri Bakanlığı'na bağlı Ulusal Ajans bir çok proje ile fırsatlar sunuyor. Bu bakımdan Ulusal Ajansın internet sitesine girip en uygun fırsatları görmekte gençler başta olmak üzere herkese düşen bir görevdir. Zira yetişkin eğitiminden, yükseköğretim hareketliliğine, okul eğitimi, mesleki eğitim ve yaygın eğitime kadar birçok öğreniciye ait program Ulusal Ajans projeleri içerisinde yer alıyor. Bu bakımdan Akören Ali Aşık Çok Programlı Anadolu Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve
öğrencilerine bu fırsatları hatırlattıkları için teşekkür eder başarılarının devamını
dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.