ASÜ'de ''Edebiyat ve Bilgelik'' konferansı

ASÜ'de ''Edebiyat ve Bilgelik'' konferansı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi'nce ''Edebiyat ve Bilgelik'' konulu konferans düzenlendi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi'nce ''Edebiyat ve Bilgelik'' konulu konferans düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan ASÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, öğrencilerin lisans eğitimi yanında sosyal alanlarla ilgi ve sosyal farkındalığı yakalamış, bilginin derinliği açısından donanımlı bireyler olmasını dilediklerini, bu söyleşinin de tam bu anlamla örtüştüğünü dile getirdi.
    
Konferansa konuşmacı olarak katılan Edebiyatçı-Yazar Sadık Yalsızuçanlar ise ister eğitim, isterse gönül eğitimi olsun emek gerektirdiğini belirterek, yapılan eğitimin özünde ihlas, samimiyet, aşk ve şevk olması gerektiğini söyledi.
    
Orta Anadolu Bölgesi'nin manevi mimarlarının gönül eğitimlerine de değinen Yalsızuçanlar, ''Mevlanaların, Somuncubabaların, Hacı Bayram Velilerin, Cemalettin-i Aksarayilerin, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaş Velilerin ve daha nicelerinin tabi olduğu bu eğitimlerde önce gönüllerini ilahi aşk ateşinde yakıp, nefislerini terbiyeden geçirdikten sonra, etraflarına irfan saçıp, arifliğe ulaşmışlardı'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.