Asgari ücretlilere müjde! 17 bin lira değil 20 bin lira alacaksınız

Asgari ücretlilere müjde! 17 bin lira değil 20 bin lira alacaksınız

Türkiye'de milyonlarca çalışan asgari ücret zammını merak ediyordu. Yüzde 49 zamla asgari ücret 11 bin 402 liradan 17 bin 2 liraya yükseltildi. Bununla birlikte birçok husus değişti. 17 bin lira değil 20 bin lira alacaksınız. İşte detaylar...

Türkiye'de asgari ücret ile geçinmeye çalışanların sayısı her geçen yıl artıyor. Normal bir ücret haline gelen asgari ücret 11 bin 402 lira olarak uygulanıyordu. Bahsi geçen asgari ücret 2024 yılında 17 bin 2 lira olarak uygulanacak. Yüzde 49 zam ile bu hale gelen asgari ücret kimseyi memnun etmedi.

asgari-ucret.webp

20 BİN 2 LİRA OLARAK BELİRLENDİ

Günümüz ekonomik koşullarında ev kirası ve faturaların bile 10-15 bin liraya denk gelmesi durumun vahametini ortaya koyuyor. Öte yandan asgari ücretlilere bir müjdeli haber verildi. Yeni zamla birlikte kıdem tazminatlarında da değişiklik oldu. Brüt maaş üzerinden hesaplanan kıdem tazminatı her yıl için 20 bin 2 liraya yükseldi.

otomobiller.jpg

400 BİN LİRA TAZMİNATLA OTOMOBİL ZOR ALINIYOR

Yani mevcut iş yerinde 20 yıldır asgari ücret ile çalışan bir kişi işten ayrılması durumunda 400 bin lira kıdem tazminatı alacak. Söz konusu miktar yüksek gibi gözükse de günümüz şartlarında eski bir otomobil bile 400 bin liraya zor alınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum