Asarcık Tepesi'nde Orta Tunç Çağı'ndan günümüze yerleşim izleri bulundu

Asarcık Tepesi'nde Orta Tunç Çağı'ndan günümüze yerleşim izleri bulundu

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde devam eden Asarcık Tepesi kazılarında tarihsel süreç içinde Anadolu Selçuklu dönemi ve Hitit Uygarlığı'ndan Orta Tunç Çağı'na uzanan kültür tabakalarına ulaşıldı.

Asarcık Tepesi Arkeolojik Kazı Başkanı Doç. Dr. Bekir Özer, AA muhabirine, 2021 yılı Mayıs ayından başlayan kazılarda bölgenin tarihine ışık tutan çok önemli sonuçlara ulaştıklarını söyledi.

Kazı çalışmalarının son 2 yılda ivme kazandığını anlatan Özer, "Bölgenin ismi 'Valderrama' olarak 3 bin 500 yıllık Hitit İmparatorluk metinlerinde geçiyor. Tepenin altında bazı noktalarda yerleşim dokusu ve yapılar çok iyi korunmuş, bazı noktalarda çok zayıf izler şeklinde kalmış. Tepenin üst noktasındaki Ortaçağ kalesinde milattan sonra 9. yüzyıl ile 14. yüzyıl arasında çok sık yerleşim dokuları ile yapı birimleri bulduk. Burada Orta Tunç Çağı dediğimiz günümüzden 4 bin yıl önceye giden kültür tabakaları da ortaya çıkarıldı." ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki hedeflerinin Tunç Çağı, Helenistik Dönem ve Ortaçağ Dönemi'ne ait kalıntıları anlamaya çalışmak olduğunu anlatan Özer, kazılarda elde ettikleri önemli verileri de bölge ve ülke turizmine sunacaklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.