Asansör denince akla gelen Türk firması iflas etti! İsmini herkes biliyordu

Asansör denince akla gelen Türk firması iflas etti! İsmini herkes biliyordu

Türkiye'de asansöre binen vatandaşların ismini yakından bildiği meşhur Türk firması iflas etti. Söz konusu firmanın iflası sektörü olumsuz etkiledi.

Türkiye ve dünya genelinde küresel ekonomik krizin etkileri artıyor. Vatandaş son yıllarda alım gücünün düşmesinden şikayetçi. Koronavirüs salgınından sonra dünyada ticaret dengesi değişti. Bu sürece adapte olamayan firmalar ise şuan büyük zorluklar çekiyor. Nakit para akışının yavaşlaması ve finansmana erişimin zorlaşmasıyla bazı firmalar iflas etti.

lift-33.webp

Söz konusu firmalar arasında Türkiye'nin meşhur markaları da yer alıyor. Son olarak İzmir'de 1989 yılında kurulan çok meşhur bir asansör firması iflas etti. Çok sayıda kamu kurumuna asansör üreten ve bakımlarını yapan firmanın iflası herkesi şaşırttı. Asansöre binen vatandaşların ismini bildiği firmanın iflasında detaylar ortaya çıktı.

asansor-94994.jpg

Şirketin alacaklısı tarafından yapılan başvuru üzerinde şirkette yapılan haciz işlemleri sırasında borcu karşılayacak taşınır mal ve nakit para olmadığı gibi şirkete ait demirbaşlar ve araçlar üzerinde de çok sayıda haciz kararı olduğu görülmüştü

asansor.jpg

Bunun üzerine alacaklarından Sami Tulum şirketin iflası için mahkemeye başvurdu.
Talebi inceleyen İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi iflas kararını ilan etti. Karar Basın İlan Kurumu’nun resmi ilan sitesinde yayımlandı.

Şirketin referansları arasında başta İzmir olmak üzere Ege bölgesindeki çok sayıda kamu kuruluşu ve inşaat şirketi bulunuyordu.İzmir’de kurulu asansör imalat ve montajı konusunda faaliyet yürüten Ekol Asansör böylece iflas etmiş oldu.

Kaynak:Haber Merkezi