Antalya'da yağan kar mutlu etti

Antalya'da yağan kar mutlu etti

Antalya hava durumu için Meteoroloji kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Gece başlayan kar yağışı Antalyalıları hem şaşırttı hem mutlu etti. Kar merkeze bile yağdı. Peki bugün hava nasıl olacak?

Antalya hava durumu için Meteoroloji kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Kar yağışı gece saatlerine Antalya'da etkili oldu. Yağan kar yağışı sahil bandında da kendisinini gösterdi. Beyaz örtü sahilde oluşmazken deniz seviyesinden yüksek kesimlerde yer yer kar birikintileri görüldü. Bazı vatandaşlar, bu alanlarda kar topu oynadı.

Antalya'da etkili olan kar yağışı kent merkezinde de kendisini gösterdi. Şehir merkezine yağan kar yağışına tanıklık eden vatandaşları hem şaşırdı hem mutlu oldu. Arkadaşlarıyla karda eğlenen Büşra Betül, AA muhabirine, evde birkaç saatle sınırlı yağışı beklediklerini anlatarak, "Kar yağınca kendimizi dışarıya attık. Çok mutluyuz. Karın yağması o kadar iyi geldi ki stres attık." dedi.

Öte yandan, Antalya'da sahile örtü bırakan en son kar 1993'te yağmış ve 5 santimetre ölçülmüştü. Kente 2005 ve 2019'da da yağan kar yollarda tutmamıştı.

ANTALYA HAVA DURUMU: 25 OCAK'TA HAVA NASIL?

Antalya hava durumu için Meteoroloji'den alınan son bilgiye göre bugün havanın çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Antalya'nın kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmurun etkili olacağı beklenirken iç ve yüksek kesimlerinde kar bekleniyor. Etkili olacak yağışların, doğu ilçelerinin kıyılarında kuvvetli, iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.