Annesi 370 gram doğan "parmak bebeğini" 155 günün sonunda bağrına bastı

Annesi 370 gram doğan "parmak bebeğini" 155 günün sonunda bağrına bastı

370 gram ağırlığında doğan "mikro prematüre" Melin Deniz Tuncalı, 155 gün süren yoğun bakım tedavisinin ardından 2 kilo 500 gram ağırlığına ulaşarak, hayati tehlikeyi atlatmış şekilde hastaneden evine uğurlandı.

Annesinin gebelik zehirlenmesi yaşaması nedeniyle "yaşam sınırı" kabul edilen 24'üncü haftada 370 gram ağırlığında doğan "mikro prematüre" Melin Deniz Tuncalı, 155 gün süren yoğun bakım tedavisinin ardından 2 kilo 500 gram ağırlığına ulaşarak, hayati tehlikeyi atlatmış şekilde hastaneden evine uğurlandı.

Dünyadaki nadir prematüre bebeklerden biri olan Melin Deniz, yaşam sınırında, mikro prematüre olarak hayata gözlerini açtı.

Annesinin kronik hastalık belirtilerinin hamilelik döneminde artması ve gebelik zehirlenmesi yaşaması nedeniyle henüz 24 haftalıkken doğumu gerçekleştirilen bebek, 370 gram ağırlığında dünyaya "merhaba" dedi.

Doğduğunda göz kapakları henüz açılmamış, organları gelişimini tamamlamamış Melin Deniz bebeğin, vücudu kıpkırmızı, el ve ayakları ise bir "parmak" kadardı.

Dünyaya geldiği Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin "parmak bebeği" olarak anılan Melin Deniz, annesi Ayşe ve babası Ozan Tuncalı'nın kollarına kavuşamadan yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.