Anne Cinayeti Davasının Avukatları: Bakan İslam Da Yargılansın

Anne Cinayeti Davasının Avukatları: Bakan İslam Da Yargılansın

Adliyede annesini ve koruma polisini öldüren sanığın yargılandığı davada avukatlar ile davayı izleyen grup, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın da yargılanmasını istedi. İstanbul Adalet Sarayı içinde annesi Hanime Aslan...

Adliyede annesini ve koruma polisini öldüren sanığın yargılandığı davada avukatlar ile davayı izleyen grup, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın da yargılanmasını istedi.

İstanbul Adalet Sarayı içinde annesi Hanime Aslan ile koruma polisi Emrah Taşdemir’i öldüren sanık Dursun Zehir ile azmettirdiği iddiasıyla tutuklanan babası Hızır Zehir’in yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya iki sanık da getirilirken Aslan ve Taşdemir ailesinin avukatları da katıldı. Müşteki avukatları baba Hızır Zehir’in oğlunu azmettirdiğinin açık olduğunu belirtti. Avukat Meriç Eyüboğlu, devletin sorumluluğunu tam yerine getirmediği gerekçesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Sanıkların avukatları da baba Hızır Zehir’in azmettirdiğine dair hiçbir delil bulunmadığı gerekçesiyle tahliyesini talep etti.

Avukatların birbirlerinin iddialarına ilişkin karşılıklı konuştuğu sırada sanık Dursun Zehir, müşteki avukatına küfür içerikli ifadeler kullandı. Kısa süreli gerilime neden olan bu ifadeler üzerine mahkeme başkanı sanığı uyardı.

Taleplerin ardından görüşü sorulan savcı, azmettirdiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan baba Hızır Zehir’in tahliye edilmesini istedi. Mahkeme, iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık Dursun Zehir’in akli dengesinin yerinde olup olmadığı yönündeki talep için Adli Tıp Kurumu’ndan randevu günü istenmesine karar verdi.

Duruşma sonrasında müşteki avukatları ve kendilerine ‘Kadın cinayetlerine karşı acil önlem grubu’ adını veren grup basın açıklaması yaptı. Avukat Meriç Eyüboğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da bu davada yargılanması gerektiğini söyledi. Eyüboğlu, “Mahkemeden Bakan Ayşenur İslam hakkında şikayetçi olmasını ve bu davada sanık olarak yargılanmasını talep etti.” dedi.

Bu davada devletin de yargılanması gerektiğini düşündüklerini kaydeden Eyüboğlu, “Bunu söylemeye devam edeceğiz. Kuşkusuz ki biliyoruz, yargı mekanizması bizim bu sesimizi duymayacak.” diye konuştu.

İslam’ın yakın tarihte soğukkanlılıkla açıklama yaptığını ve devletin koruduğu kadınların öldürülmediğini söylediğini belirten Eyüboğlu, “Hanime bir ilk değil ama ölümüyle bizi bir araya getiren örneklerden bir tanesi. Keşke yanımızda olsaydı, bu konuşmalara gerek kalmasaydı. Ayşenur İslam yalan söylüyor. Hanime işte, kendisine yakın koruma verildiği halde öldürüldü. Yanı sıra onu koruyan polislerden biri de öldürüldü.” şeklinde konuştu.

Grup üyelerinden Filiz Karakuş da “Ayşenur İslam bu konuya ‘o durum farklı’ diye cevap verdi. O durum farklı dediği neydi? Bizzat kaç kere şikayet etmiş Hanime Aslan, çağrılı koruma verilmiş ve koruma polisiyle birlikte öldürüldü. Hanime Aslan’a koruma bizzat Fatma Şahin’in inisiyatifiyle veriliyor. Ayşenur İslam tıpkı koruma altındaki kadınların öldürüldüğünü bilmediği gibi adliyede öldürülen Hanime Aslan’a bizzat bakanlık tarafından koruma verildiğini, çağrılı polisler tarafından korunan bir kadının devletin, bakanlığın koruması altında olduğunu bilmiyor. Bu noktada biz diyoruzki Ayşenur İslam kimin bakanı?” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.