Anesiad Genişletilmiş İstişare Toplantısı Kayseri’de Yapıldı

Anesiad Genişletilmiş İstişare Toplantısı Kayseri’de Yapıldı

Anadolu Esnaf ve İşadamları Derneği (Anesiad) Mayıs ayı Genişletilmiş Yönetim Kurulu ve İstişare ToplantısıTürkiye’nin çeşitli illerinden gelen Anesiad Şube Başkanları ve üyelerinin katılımıyla, Kayse...

Anadolu Esnaf ve İşadamları Derneği (Anesiad) Mayıs ayı Genişletilmiş Yönetim Kurulu ve İstişare Toplantısı

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Anesiad Şube Başkanları ve üyelerinin katılımıyla, Kayseri’de yapıldı.

Anesiad Kayseri Şube Başkanı Veysel Tüfekçi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı Anesiad Genel Başkanı Ali Kılavuz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla bir otel salonunda gerçekleştirildi. Açılış duasını Kayseri İl Müftüsü Sayın Doç. Dr. Şahin Güven’in yaptığı programda Kayseri Şube Başkanı Veysel Tüfekçi, Anesiad Kayseri Şubesinin kuruluş süreci ve Kayseri’deki faaliyetlerinden söz etti. Anesiad Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Dönmez, de Anesiad’ın temel ilkelerinden ve İslam dininde ticaret ahlakının önemi ve uygulaması ile ilgili bilgi verdi.

Daha sonra Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Polat, ‘ahilik’ teşkilatından ve günümüzde uygulamasının eksikliği üzerinde durdu. Prof. Dr. Selahattin Polat, “İslamiyette servet biriktirmek gibi bir olgu söz konusu değildir. Ahiliğin en temel ilkelerinden biri yardımlaşma sandıklarıdır. Bu felsefe gereği her kişi en iyi olduğu durumlarda bu sandığa belli miktar para atar ve ihtiyacı olan kişiler de bu sandıktan ihtiyacı olanı kadar alırlardı. Ahiliğin bir diğer temel amaçlarından biri de müşterinin menfaatlerini korumaktır. “ diye konuştu.

Programın ardından Kayseri Şubesinin bulunduğu dernek merkezine geçilerek Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.