Anadolu Aslanı 'Malaklı'yı tanıyor musunuz?

Anadolu Aslanı 'Malaklı'yı tanıyor musunuz?

Sivas Kangalı'yla karıştırmayın. Bu köpek de Türkiye'ye özgü. Üstelik Anadolu Aslanı olarak anılıyor.

Aksaray ve çevresine özgü bir köpek ırkı olan  ve ''Anadolu aslanı '' olarak bilinen Aksaray Malaklı sı, 17. Doğu Akdeniz  Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Aksaray'ı tanıtacak.
        
Fuarın Aksaray standında ilin tanıtımına katkı sağlayacak 4'ü yavru 6  Aksaray Malaklısı, Aksaray Valiliği önünden İstanbul'a uğurlandı. Vatandaşların  yoğun ilgi gösterdiği köpekler, görünüşleri ve irilikleriyle ilgi çekti.
        
Aksaray Malaklı Çoban Köpeği Yetiştirme Derneği Başkanı Cengiz Yıldırım,  ''Aksaray Malaklıları son yıllarda oldukça ilgi görüyor. Bu köpekler Aksaray'a  has bir köpek cinsidir. Genetik araştırmaları da yapılıyor. Yakın zamanda  Aksaray'a ait olduğu tescillenecek. Bu köpeklerimizi Aksaray'ı tanıtmak amacıyla  İstanbul'da düzenlenen EMITT Fuarı 'na götürüyoruz'' dedi.
        
Yıldırım, amaçlarının Aksaray Malaklısı'nın Kangal cinsi köpeklerden ayrı  ve Aksaray'a ait bir ırk olduğunu göstermek olduğunu dile getirdi.
        
Diğer bir amaçlarının da bu köpeklerin neslinin devamını sağlamak  olduğuna dikkati çeken Yıldırım, ''Bu köpeklerin soyunu devam ettirtmek ve  çoğalmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Ayrıca Aksaray'ın tanıtımında da bu  köpeklerimizi kullanmak istiyoruz. Nasıl Kangal deyince Sivas akla geliyorsa,  Malaklı deyince de Aksaray akla gelmeli'' diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.