Altın tüm zamanların rekorunu kırdı

Altın tüm zamanların rekorunu kırdı

Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırdı.

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal sıkılaştırmayı durdurabileceği beklentilerinin altının çekiciliğini artırması ve ABD'de borç tavanı tasarısının ABD Senatosu'ndan geçmesinin ardından yükselişini sürdürüyor.

ALTIN ONS FİYATI 1977 DOLARA YÜKSELDİ

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1977 dolar seviyesinde hareket ediyor. Bu durum, altının değer kazanmaya devam ettiğini gösteriyor.

GRAM ALTIN TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

İç piyasada gram altın 1330 lirayı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Altının yükselişi, yatırımcıların güvenli liman arayışına girmesiyle birlikte gerçekleşti. Aynı şekilde çeyrek altın da 2 bin 206 liradan satılıyor.

KÜRESEL PİYASALAR POZİTİF SEYİRDE

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ayki toplantısında faiz artırımına gitmeme olasılığının güçlenmesi ve ABD'de borç limiti krizinin aşılmasıyla pozitif seyrederken, gözler bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporunda.

ABD BORÇ TAVANI KRİZİ VE FED'İN DURUMU PİYASALARA ETKİ ETTİ

ABD Senatosu, bugün borç limitinin artırılarak ülkenin temerrüde düşmesini önleyecek yasa tasarısını onayladı. Tasarı, limitin 1 Ocak 2025'e kadar askıya alınmasını öngörüyor ve yasalaşması için ABD Başkanı Joe Biden'ın imzasına sunulacak. Bu gelişme, piyasalarda risk iştahını artırdı ve yatırımcıların endişelerini bir ölçüde hafifletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.