Altın almak için en avantajlı tarih açıklandı! 1000 lira birden fırlayacak

Altın almak için en avantajlı tarih açıklandı! 1000 lira birden fırlayacak

Türkiye'de altın yatırımcısı için önemli bir tavsiye geldi. Alım fırsatına değinen ekonomi uzmanları altının 1000 lira birden fırlayabileceğine değindi.

Türkiye'de yatırım yapmak isteyen vatandaşın öncelikli tercihi altın oluyor. Son yıllarda borsada işlem gören firmaların hisselerine yatırım artsa da altın öncelikli sırada yer alıyor. Geçtiğimiz haftalarda fiyat artışıyla birlikte gram altının fiyatı 2540 liraya kadar yükseldi. Sarraflara akın eden vatandaş bol bol altın satın aldı.

bilezik.webp

'ALTIN ALMAK İÇİN BÜYÜK FIRSAT'

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50'ye yükseltmesinin ardından ise döviz kurunda önemli düşüş yaşandı. Buna bağlı olarak gram altın 2400 liraya kadar geriledi. Altındaki fiyat düşüşünün alım fırsatı olduğunu söyleyen ekonomi uzmanları yatırımcıya tavsiyelerde bulundu. Fiyat düştükçe altın almanın kazanç sağlayacağını aktaran uzmanlar önümüzdeki 15 güne işaret etti. Buna göre, 15 gün boyunca altın fiyatları sakin seyredecek.

altin.jpg

GRAM ALTIN 3000 LİRAYI AŞABİLİR

Ekonomist İslam Memiş'e göre, ons altın fiyatlarında beklenti kısa vadede negatif, orta ve uzun vadede ise pozitif olmaya devam ediyor. Yapılan tahminlere göre altın fiyatları uzun vadede 3000 lirayı aşabilir.

Kaynak:Haber Merkezi