Almanya'da Posta Ücretlerine Üçüncü Zam Yolda

Almanya'da Posta Ücretlerine Üçüncü Zam Yolda

Alman Posta Hizmetleri, posta ücretlerini tekrar yükselteceğini duyurdu. Buna göre standart mektup ücreti, 2015 yılının başından itibaren 62 Cent olacak. Şu an 60 Cent’ten postaya verilen standart mektup gönderme fiyatı, 2013 yılında on yıl...

Alman Posta Hizmetleri, posta ücretlerini tekrar yükselteceğini duyurdu. Buna göre standart mektup ücreti, 2015 yılının başından itibaren 62 Cent olacak.

Şu an 60 Cent’ten postaya verilen standart mektup gönderme fiyatı, 2013 yılında on yıl sonra ilk kez 3 Cent zam yapılarak 58 Cent’e çıkarılmış, bu yılın başında da 60 Cent olmuştu. Mektup gönderme fiyatlarına üçünce kez zam yapılmasına sebep olarak bariz şekilde artan personel masrafları gösteriliyor.

Bunun dışında lojistik alanında da yatırıma giden şirket, bir taraftan da her yıl daha az miktarda mektubu postaya verdiği için baskı altında. Bunun sebebi ise elektronik postanın gün geçtikçe mektubun yerini alıyor olması.

Zam kapsamında zamanda yurt dışına gönderilen standart mektuplar da pahalanacak. Buna göre standart mektup ve kartpostal göndermenin bedeli 75 yerine 80 Cent olacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.