Almanya'da Büyük Altyapı Projelerine Halkı İkna Etmek İçin Vakıf Kuruluyor

Almanya'da Büyük Altyapı Projelerine Halkı İkna Etmek İçin Vakıf Kuruluyor

Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel (SPD), Alman Endüstri Birliği (BDI) ve IG Metall sendikası, Alman endüstrisinin gelecekte de güçlü olması için geniş çaplı bir ittifak kurmak istiyor. Gelecek yılın başında kurulacak “Endüstrinin Geleceği”...

Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel (SPD), Alman Endüstri Birliği (BDI) ve IG Metall sendikası, Alman endüstrisinin gelecekte de güçlü olması için geniş çaplı bir ittifak kurmak istiyor.

Gelecek yılın başında kurulacak “Endüstrinin Geleceği” isimli ittifakı kamuya tanıtan Gabriel, Alman endüstrisinin bir cevher olduğunun ekonomik kriz döneminde bariz bir şekilde ortaya çıktığını vurguladı. Alman endüstrisinin gelecekte de güçlü kalabilmesi için böyle bir ittifakın yanı sıra endüstri için vakıf da kurulacağını duyuran Bakan Gabriel, bu vakfın görevinin de endüstriye ve büyük altyapı projelerine halkın teveccühünü artırmak olacağını belirtti.

Almanya’nın ekonominin dijitalleştirilmesi, kalifiye eleman sıkıntısı ve enerji dönüşümü gibi birçok sorunların üstesinden gelmesi gerektiğini hatırlatan Gabriel, bunun için endüstrinin yanı sıra altyapıya da yatırımların yapılmasını dile getirdi.

BDI Başkanı Ulrich Grillo ise toplantıda elektrik fiyatlarının çok yüksek olmasından ve iktidar ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) yürürlüğe koymak istediği ‘kadın kotası’ndan şikayetçi oldu. Bakan Gabriel ise kadın kotasından vazgeçilmeyeceğini ve yürürlüğe gireceğini vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.