Almanya'da 63 Yaşında Emeklilik Planı Eleştiriliyor

Almanya'da 63 Yaşında Emeklilik Planı Eleştiriliyor

Avrupa Birliği’nin (AB) Enerji Komiseri Günther Öttinger, Federal Hükümet ortaklarının 63 yaşında emeklilik planını yaşam süresinin uzadığını ileri sürerek sert bir dille eleştirdi.

Avrupa Birliği’nin (AB) Enerji Komiseri Günther Öttinger, Federal Hükümet ortaklarının 63 yaşında emeklilik planını yaşam süresinin uzadığını ileri sürerek sert bir dille eleştirdi. 63 yerine 70 yaşında emeklilik uygulamasının konuşulması gerektiğini savunan Günther Öttinger, Die Welt Gazetesi’ne verdiği demeçte kalifiye eleman bulma konusunda yaşanan sıkıntıya dikkat çekti.

“İnsanları meslek eğitimleri ile daha uzun süre çalışmaya hazır hale getirmeliyiz.” şeklinde konuşan Öttinger, federal hükümetin 63 yaşında emeklilik planının yanlış bir sinyal olacağını savundu. “Yunanlılardan daha düşük ücretle çalışmalarını bekliyoruz. Ancak onlar şimdi bizim daha farklı bir yöne doğru gitmemize şaşırıyorlar.” diyen Öttinger’e Almanya Ekonomi Teşviki Enstitüsü Başkanı Marcel Fratzscher de destek verdi.

Fratzscher, yaşam süresinin uzaması ve demografik gelişmelerden dolayı 70 yaşında emekliliğin kaçınılmaz olduğunu ileri sürdü ve insanlara uzun ya da kısa süre çalıştıktan sonra emekli olma imkanından birini seçme hakkı verilmesini talep etti.

Söz konusu emeklilik planı Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) içinden de eleştirildi. CDU Ekonomi Konseyi, Başbakan Angela Merkel’in hükümet ortağı SPD’nin bastırdığı 63 yaşında emeklilik planına istemeyerek destek verdiğini iddia etti. 63 yaşında emeklilik planı hükümet ortaklarından SPD tarafından isteniyor ve 45 yıl çalışan vatandaşlar için düşünülüyor. Bu konuda açıklama yapan Başbakan Angela Merkel, planı kabul etmekte oldukça zorlandığını ifade etmişti.

Avrupa’nın lokomotifi konumundaki Almanya’da özellikle kalifiye eleman bulma konusunda ciddi sorun yaşanırken, yetkililer iş dünyasının taleplerine yanıt vermek için yabancı diplomaların tanınması başta olmak üzere bir dizi çalışma yapmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.