Alman Çoban Köpekleri Nilüfer’de Yarışacak

Alman Çoban Köpekleri Nilüfer’de Yarışacak

Nilüfer, bu hafta sonu Alman Çoban Köpekleri Irk Standartları Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Bursa Nilüfer Belediyesi’nin, Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği ortaklığı ile düzenlediği Köpek Irkları Standart Yarışması...

Nilüfer, bu hafta sonu Alman Çoban Köpekleri Irk Standartları Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Bursa Nilüfer Belediyesi’nin, Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği ortaklığı ile düzenlediği Köpek Irkları Standart Yarışması bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak.

Üçevler Spor Tesisleri'nde, 23 Kasım Pazar günü yapılacak yarışma önceki yıl ve geçtiğimiz yıl ‘Bursa Şampiyonası’ olarak gerçekleştirilmişti. Büyük ilgi gören yarışma, bu yıl hayvan dostlarının talebi üzerine Ortadoğu (SHOW) Yarışması ve Türkiye Şampiyonası olarak düzenlenecek.

150’yi aşkın köpeğin yer alacağı uluslararası yarışmaya Almanya, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerinden katılım olacak.

Yarışmada, dişi ve erkek köpekler 7 ayrı kategoride hünerlerini sergileyecek. Türkiye Şampiyonası olması nedeniyle yarışma öncesi nesil grubu ve üretici grubu belirlenecek. Derneğe kaydı olmayan, çip takılmamış alman çoban köpekleri bu yarışmaya katılmayacak, Nilüfer Belediyesi Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği’ne bu yarışmada destek olarak ırkların ilk saf halinin korunması ve kayıt altına alınmasına da katkıda bulunması bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.