Aktif Kadın Eşit Temsil’ projesinin sonuç bildirgesi yayınlandı

Aktif Kadın Eşit Temsil’ projesinin sonuç bildirgesi yayınlandı

Kadınların yönetimde ve karar alma süreçlerinde temsilinin artırılmasını hedefleyen AB destekli Aktif Kadın Eşit Temsil (AKET) Projesi’nin sonuçları paylaşıldı

Kadınların yönetimde ve karar alma süreçlerinde temsilinin artırılmasını hedefleyen AB destekli Aktif Kadın Eşit Temsil (AKET) Projesi’nin sonuçları Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut’un katılımıyla Türkiye’deki AB Bilgi Merkezleri ile paylaşıldı. Bu kapsamda, proje hedeflerine ulaşmada Oda ve Borsalarla daha fazla işbirliği için alan açılması hedefleniyor.

whatsapp-image-2022-10-22-at-10-46-00.jpeg

TOBB’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda projenin paydaşları Kadın İşveren Sanayiciler Derneği (KAİSDER) Başkanı Canan Karalar Yüksel, Konya İş Kadınları Derneği (KİKAD) Başkanı İclal Güliz Arıkoğlu ve Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Başkanı Rojda Yılmaz konuşmacı olarak yer aldı. Proje hakkında konuşan Konya İş Kadınları Derneği (KİKAD) ve Mevlanasifed Başkanı Güliz Gökmenoğlu Arıkoğlu, “Projemizin en önemli sonuçlarından biri olacak olan oda ve borsa yönetimlerinde kadın temsilinin artırılması için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyduk” dedi.

whatsapp-image-2022-10-22-at-10-46-01-2.jpeg
Büyükelçi Nikolaus-MeyerLandrut toplantıda şunları söyledi; “Kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi için meslek örgütlerinin karar alma süreçlerinde, kurullarda ve diğer yönetim organlarında veya sanayi sektörünün temsil organlarında kadın temsiliyetinin artırılması esastır. Kadınları ekonomik olarak güçlendirmek, yoksulluğu azaltmanın ve kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamanın anahtarıdır.”

 

whatsapp-image-2022-10-22-at-10-46-01-3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.