Akşehirli sporcudan uluslararası başarı

Akşehirli sporcudan uluslararası başarı

Konya’nın Akşehir Selçukluspor Kulübü Başkanı Varol Türkoğlu, Çanakkale Biga’da yapılan Atlı Okçuluk ve Yer Okçuluğu müsabakalarında büyük başarı elde ederek hareketli puta yarışmasında uluslararası şampiyonluk elde etti.

Atlı Okçuluk ve Yer Okçuluğu müsabakalarının aynı anda yapıldığı dünyadaki en büyük ve geniş kapsamlı yarışmalar, 15-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında Çanakkale’nin Biga ilçesinde gerçekleştirildi. Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen büyük organizasyon “ETRAC” (Avrasya Geleneksel Okçuluk Müsabakaları) adı altında yurt dışı ve yurt içinden çok sayıda sporcu ve izleyiciyi buluşturdu.


Yarışmalara, Bulgaristan, Çin, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İran, Türkmenistan, Kazakistan, Malezya, Singapur, Polonya, Romanya, Slovakya, İspanya, Ukrayna, Pakistan, İngiltere, ABD, Brezilya, Güney Kore, Moğolistan olmak üzere 23 Ülkeden 129'u yabancı 447 yarışmacı katıldı.

Yarışmaya Akşehir Selçuklu Spor Kulübü 8 Sporcuyla katılırken ve tüm sporcuları başarılı sonuçlar aldı. Yarışmalar 90 metre sabit puta, hareketli puta, atlı okçuluk ve menzil kategorilerinde yapıldı. Akşehir Selçukluspor Kulüp Başkanı Varol Türkoğlu, hareketli puta yarışmalarında tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu. Akşehir Selçukluspor sporcularından Osman Bacılı dördüncü, Özkan Dayıoğlu, Buğra Türkoğlu, Levent Mavcıoğlu 75 metreyi vurup ilk 25 kişi arasında yer aldı, Ahmet Mavcıoğlu, Cevdet Dural 60 metreyi vurup ilk 50 de yer aldı. Mesut Çelikbıçak da 45 metreyi vurup ilk 80 kişi arasında yer aldı. Varol Türkoğlu Sabit Puta yarışmalarında da 4. olarak başarılı bir performans sergiledi. Müsabakalarda turnuva şampiyonu Varol Türkoğlu olurken 2. Macaristan'dan Tibor, 3. İspanyol sporcu Toufik İbrahim oldu. Varol Türkoğlu ödülünü Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Mr.Won’dan aldı. Varol Türkoğlu kendilerine desteği esirgemeyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'ya ve Geleneksel Türk Okçuluğu Genel Sekreteri Ömer Koça ve kulüp sporcularına teşekkür etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.