''Aksaray'da yılda 372 ton bal üretiliyor''

''Aksaray'da yılda 372 ton bal üretiliyor''

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Miktat Kasal, arıcılığın her geçen gün geliştiği Aksaray'da, yılda 372 ton bal üretimi yapıldığını söyledi.

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Miktat Kasal, arıcılığın her geçen gün geliştiği Aksaray'da, yılda 372 ton bal üretimi yapıldığını söyledi. Kasal, Aksaray'da arı yetiştiricilerine yönelik olarak Hizmet İçi Eğitim Merkezindeki düzenlenen eğitim seminerinde, 2003 yılında 7 kişiyle kurdukları birliğin şu andaki üye sayısının 105 olduğunu ifade etti.  Mersin, Ordu, Aydın, Muğla illerinin üye sayısının 3 ile 8 bin arasında değiştiğini, 4 bin 700 kovan için 72 üye için alınan toplam desteğin 37 bin lira olduğunu anlatan Kasal, ''Bahsettiğim illerin aldığı destekler 4-5 milyon lira. Arıcılarımızın pazarlama ve konaklama sorunları var. Bu sorunlara hep beraber çözüm bulacağız'' dedi.

Türkiye'de 6 milyon civarında arı kovanı olduğunu Aksaray da ise 22 bin adet kovan bulunduğunu dile getiren Kasal, Türkiye'de bal üretimi 94 bin 245 ton. Aksaray'da resmi rakamlara göre yılda 372 ton bal üretiliyor'' dedi. Konuşmaların arından Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, üreticilere arıcılığı geliştirmenin yollarını anlatarak, arıcıların yaşadığı sıkıntıları da dinleyerek sorularını cevapladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.