Akaryakıt fiyatlarına yüzde 19 zam! İşte yansıma süreci

Akaryakıt fiyatlarına yüzde 19 zam! İşte yansıma süreci

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Yeni zam haberine vatandaş sert tepki gösterdi. Akaryakıta yüzde 19 zam geldi.

Ekonomik koşulların zorlaştığı Türkiye'de vatandaş geçinmekte zorlanıyor. En çok konuşulan ise akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar. Benzin ve motorinin litre fiyatına defalarca zam geldi. Bugün gelen zam ise vatandaşın tepkisine neden oldu.

benzin.jpg

MOTORİNİN LİTRE FİYATINA DEV ZAM

Motorinin litre fiyatına dün gece yarısından itibaren geçerli 2 lira 55 kuruş zam geldi. Benzinde ise fiyat değişimi olmadı. Son zamla birlikte yılbaşından bu yana motorine yüzde 19 zam gelmiş oldu. Vatandaş kısa sürede yüzde 19 zam gelmesinin neye bağlı olduğunu merak ediyor.

motorin-3333.jpg

YENİ AKARYAKIT FİYATLARI NE OLDU?

Zammın ardından motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 44,30 TL'ye, Ankara'da 45,06 TL'ye, İzmir'de 45,37 TL'ye ve Konya'da 45,75 TL'ye yükseldi. Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 39,43 TL, Ankara'da 40,13 TL, İzmir'de 40,34 TL ve Konya'da 40,77 TL seviyesinde bulunuyor. Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum