Afad: 740 Bin Suriyeli Biyometrik Kayıt Altında

Afad: 740 Bin Suriyeli Biyometrik Kayıt Altında

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Kitlesel Akınla Ülkemize Gelen Yabancılar' sempozyumu Ankara’da başladı. Toplantıda Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetim Merkezi Grup Başkanı Erkan Doğanay,...

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Kitlesel Akınla Ülkemize Gelen Yabancılar' sempozyumu Ankara’da başladı. Toplantıda Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetim Merkezi Grup Başkanı Erkan Doğanay, 'Suriye'den Ülkemize Yönelik Nüfus Hareketleri' başlıklı yaptığı sunumda, 740 bin Suriyelinin biyometrik kayıt altında olduğunu söyledi.

    Türkiye'de bulunan yaklaşık 1,1 milyon Suriyeli misafirin 220 bin kişilik bölümü 10 vilayette 22 geçici barınma merkezinde hayatını sürdürdüğünü belirten Erkan Doğanay, "Misafirlerin kayıt altına alınma çalışmaları kapsamında bugüne kadar 740 bin kişinin biyometrik kayıtları oluşturuldu. Irak'ta yaşanan iç karışıklıklar sonucu mağdur olan Türkmen ve Yezidiler için Zaho ve Duhok bölgelerinde 3 geçici barınma merkezi kuruluyor." dedi.

    Sempozyuma katılan AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ise Türkiye’deki yabancılar konusunda istismarların önlenmesi için sürdürülen çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

    ALINAN TEDBİRLER

    81 ilin vali yardımcısına seslenen Fuat Oktay, AFAD koordinasyonunda Suriyeli misafirler için yapılan çalışmalara ve alınan tedbirlere dikkat çekti. Özellikle Suriyeli misafirler için AFAD koordinasyonunda yapılan çalışmaların önemini vurgulayan AFAD Başkanı, "Bakanlıklarımız, valiliklerimiz, emniyet güçleri ve Silahlı Kuvvetler olmak üzere bu konuda çalışan tüm ortaklarımıza teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

    Oktay, "Somali'den Haiti'ye dünyanın her yerinde Türkiye ve AFAD'dan ciddi bir beklenti olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın bizlerden beklentisi de artan refah seviyesi ile birlikte ciddi şekilde yükseldi. Bu durumdan gurur duyuyoruz." diye konuştu.

    AÇIK KAPI POLİTİKASI

    Sempozyumda; geçtiğimiz hafta içinde Suriyelilere ilişkin olarak yapılan üst düzey toplantıda alınan kararların uygulanması için çalışmalar yürütüldüğü, istismarların önlenmesi amacıyla yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

    Türkiye'nin Suriye iç savaşı sonucunda sığınmacılara yönelik Açık Kapı Politikası uyguladığı hatırlatılan konuşmalarda, 2011 ilkbaharından bu yana AFAD koordinasyonunda sağlanan yüksek standartlarda eğitim, sağlık ve barınma gibi hizmetleri ile Türkiye'nin bu alanda model ülke konumuna geldiği ifade edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.