Adıyaman'da Çamur İçinde Kalan Yeni Mahalleli İsyanda

Adıyaman'da Çamur İçinde Kalan Yeni Mahalleli İsyanda

Adıyaman'da çamur balçığı içinde kalan yol nedeniyle evlerinden çıkamayan Yeni Mahalle sakinleri, seçim zamanı hizmet sözü veren belediye başkanı ve milletvekillerine isyan etti. Mahalleli adına konuşan Mehmet Polat ve Aydın Aydın isimli...

Adıyaman'da çamur balçığı içinde kalan yol nedeniyle evlerinden çıkamayan Yeni Mahalle sakinleri, seçim zamanı hizmet sözü veren belediye başkanı ve milletvekillerine isyan etti.

Mahalleli adına konuşan Mehmet Polat ve Aydın Aydın isimli vatandaşlar yaşadıkları durumu şu şekilde özetledi: “Halimizi görüyorsunuz. Burada yaşayanlar insandan sayılmıyor. Yıllardır bu haldeyiz. Yazın lağım kokusu ve sivrisineklerle, kışında çamur ve balçık içerisinde yaşıyoruz. Cadde ve sokaklarımız yıllardır bu durumda. Bugün hizmet gitmeyen en ücra köyler bile bizim yaşadığımız durumda değil. Kısa süre önce yapılan doğal gaz çalışmaları sonucunda, kilitli parke taşı olan yerlerin yıkanması sonucu oluşan balçıklar olduğu gibi bizim oturduğumuz bu cadde ve sokaklar üzerine bırakıldı. Yağan yağmur ile birilikte zemini yıllardır toprak olan sokaklarımızda balçık ve çamur üş katına çıktı. Durumu birçok kez Belediye’ye bildirdik. Her seferinde bize yetkili kimse yok dediler. Seçim zamanı gelip bizlere namus şeref sözü verip hizmet için oy isteyenler bu sözlerini çok çabuk unuttular. Hani fakir fukaraya sahip çıkacaktınız? Hani sizler fakir fukaranın oyları ile seçilmiş tiniz? Ne çabuk unuttunuz. Okula giden çocuklarımız akşam karanlığında ve bu çamur balçığın da eve gelemedikleri için gidip okuldan alıp getiriyoruz. Buradan sayın valimizden, kaymakamımızdan sorunumuza sahip çıkmalarını istiyoruz.”

Çamur içerisinde okuldan çıkan öğrenciler ise tepkileri şöyle dile getirdi; "Büyüklerimizden caddelerimizi ve sokaklarımızı yapmalarını istiyoruz. Okula giderken ayakkabılarımız ve üstümüz başımız hep çamur oluyor. Çamurlu ayakkabılarla sınıflara girmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle sınıflarımızda hep çamur oluyor. Akşam okuldan dönünce karanlık ve oluşan çamur balçıktan dolayı eve gelmekte zorlanıyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.