65 yıllık şirket konkordato ilan etti

65 yıllık şirket konkordato ilan etti

Türkiye'de yaşanan kriz nedeniyle binlerce şirket konkordato ilan etti. Konkordato ilan eden şirketlere bir yenisi eklendi. 65 yıllık şirket olan Kula Gıda için konkordato istendi.

Türkiye'de geçtiğimiz Eylül ayından bu yana yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok şirket konkordato talebinde bulunmuştu. Konkordatoları iflas ilanları takip ediyor. Kriz derinleşerek devam ediyor ve her geçen gün iflas ve konkordato ilan eden şirketlere bir yenisi ekleniyor.

Yerel Balıkesirim internet sitesinin haberine göre temelleri 65 yıl önce atılan ve sektöründe Türkiye'nin önde gelen dev firması mahkemeye başvurarak konkordato istedi.

Habere göre uzun yıllar vergi rekortmenleri listesinin ilk sıralarında yer alan kuruluşun içerisindeki ekonomik darboğazı aşmak amacıyla konkordato başvurusu yapması, iş dünyasında yankı buldu.

Balıkesir Sanayi Odası’nın eski başkanı Ahmet Kula’nın şirketi Kula Gıda için konkordato istediği belirtildi.

Üç aylık geçici mühlet kararı verilen şirket için iki ay daha ek süre verilmesi kararlaştırıldı. Kula Gıda Kombinaları AŞ, yaşadığı mali darboğazı aşamayınca mahkemeye başvurdu. Balıkesir Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada şirkete yönelik konkordato kararı verilmesi talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.