'6 koldan Ankara'ya yürüyoruz'

'6 koldan Ankara'ya yürüyoruz'

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) örgütlü sendika, dernek ve vakıfların oluşturduğu Demiryolu Çalışanları Platformu, Karaman'da basın açıklaması yaptı.

Karaman Tren Garı'nda gerçekleşen basın açıklamasında, platform adına konuşan Türk Ulaşım-Sen Adana Şube Başkanı Cengiz Köse, 156 yıllık geçmişi olan demiryollarının kaderini ve geleceğini tayin edecek olan bir yasal düzenlemenin arifesinde olduklarını söyledi.
    
Türkiye Demiryolları Ulaştırmasının Serbestleştirilmesiyle İlgili Yasa Tasarısı'nın TBMM Başkanlığına sevk edildiğini ifade eden Köse, şunları kaydetti:
    
''Henüz TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmemiş olan yasa tasarısının geri çekilmesi için Demiryolu Çalışanları Platformu'nu kurduk. 6 koldan Ankara'ya yürüyoruz. 3 Nisan günü TCDD Genel Müdürlüğü önünde toplanarak TBMM'ye yürüyeceğiz ve burada kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. 16 Nisan 2013 günü de hizmetten gelen gücümüzü kullanarak 1 günlük iş bırakma eylemi yapacağız. Mücadelemiz sürecek. Bu mücadelemize, tüm demiryolcuları ve halkımızı destek vermeye çağırıyoruz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.