52 yıllık lezzet durağı

52 yıllık lezzet durağı

52 yıldır lokantacılık yapan Mehmet Kuvvet Usta dedesinden kalan mesleği oğullarıyla birlikte devam ettiriyor. Mehmet Usta, 52 yıldır tercih edilmesinin sırrını ise hiç değişmeyen kalitesi olduğunu söylüyor

Konya’nın en eski lokantalarından Mehmet Kuvvet Usta Form Lokantası verdiği kaliteli hizmetle 1966 yılından bu yana Konyalıların tercihi olmaya devam ediyor. Mehmet usta dedesinden kalan mesleği Kazım Karabekir Caddesi’ndeki lokantasında devam ettirtiyor. Attila, Atakan ve Hamza isimli üç oğlu bulunan Mehmet usta, lokantasını oğullarıyla birlikte işletiyor. İçerdeki müşterilerine davranışından, yemek sunumuna kadar kendisine has özelliği olan lokanta, müşteriyle kurduğu iletişimle örnek oluyor. Yarım asırdır mutfakta olan Mehmet usta, verdiği hizmette kaliteyi ön planda tutarak Konyalılar tarafından en çok tercih edilen lokantalar arasında yar alıyor.

DEDE MESLEĞİNİ DEVAM ETTİRİYOR

Lokantacılığın dede mesleği olduğunu belirten Mehmet usta, dedelerinin Osmanlı Devleti döneminde bir kuruşa kelle satarak başlayıp sonradan kebapçı dükkânları açarak lokantacılığa devam ettiklerini belirtti. Lokantacılığın o günden bu güne kadar aile mesleği olarak devam ettiğini vurgulayan Mehmet usta, “Dedelerim Kayı Beyi aşiretinden geliyor. Osmanlı döneminde onlar yemek sektöründe hizmet vermiş. Onlardan olanların da bir kısmı okuyup eğitimci, mühendis olmuş bir kısmı ise yemek sektörüne devam etmiş. Ben ailenin yemek sektörüne devam eden en yaşlı üyesi olarak dedelerimden kalan bu besleği oğullarıma aktarıyorum. Onların da çocuklarından illaki okuyup başka mesleklerde çalışanlar olacaktır ama on yıllardır devam ettirdiğimiz bu dede mesleğini torunlarımdan biri devam ettirecektir” diye konuştu. Mehmet Usta, üç çocuğunu bu iş sayesinde büyüttüğünü belirterek, “Yaradan rızkımı bu iş sayesinde verdi bana. Üç evladımı yemek yaparak büyüttüm, evlendirdim. Çocuklarım baba sen dinlen artık dese de, ben dükkânımdan ayrılamıyorum” şeklinde konuştu.

SADECE LEZZET DEĞİL SAMİMİYET DE ÖNEMLİ

52 yıldır verdiği hizmeti içtenlikle yaptığını belirten Mehmet usta, “Dükkanı açtığım günden beri yemekleri ev tadında yapıyoruz. Buradaki güzellik sadece ev tadında yemekle sınırlı kalmıyor, aynı zamanda içerdeki samimiyet ve müşteriyle olan ilişkimizde aile ilişkisi durumunda oluyor. Yıllardır kimseyi kırmamaya özen göstererek müşterilerimizle ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Tüm Konyalılar ve Konya’yı ziyarete gelen vatandaşlarınız bu lokantalarda ev yemeği lezzetinde ve aile sıcaklığında yemeklerin afiyetle yiyebilirler” ifadelerini kullandı.

FARKLI MENÜ SEÇENEĞİ VAR

Yemekleri yaparken kullandıkları malzemeleri köylerde özel olarak yetiştirttiklerini aktaran Mehmet usta, vatandaşlar tarafından tercih edilmesinin sırrının yemeklerdeki kalitenin olduğunu söyledi. Menüde haftanın her günü kuru fasulye, nohut, pilav ve çorba çeşitleri olduğunu aktaran Mehmet usta, haftanın üç günü de mevcut menüye farklı yemekler eklediklerini belirterek, “Menümüzde işkembe çorbası, tavuk suyu mercimek, kuru fasulye, nohut ve pilav bulunuyor. Haftada üç gün de special menümüz oluyor. Bu menüde de pazartesi günleri et güveç, çarşamba günleri fırın köfte, cuma günleri ise incik haşlama oluyor. Fiyatlarımız da halkımıza göre gayet ekonomik special menüler 20 lira, kuru fasulye ile nohut 8 lira ve pilav da 3 lira” diye konuştu.

SALİH ACIBADEM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.