500 TL ve 1000 TL'lik banknotla ilgili kritik gelişme! Ünlü isim konuştu

500 TL ve 1000 TL'lik banknotla ilgili kritik gelişme! Ünlü isim konuştu

Türkiye'de ekonomik krizin etkisiyle Türk Lirası eridi. Sırf bu yüzde 500 TL ve 1000 TL'lik banknotun basılması gerektiği söylendi.

Ekonomik kriz Türkiye'ye alt üst etti. Alım gücü düştü. Vatandaş ihtiyaçları için nakit para yetiştiremez hale geldi. En büyük banknot olan 200 TL ile market poşeti dolmaz oldu. Durum böyle olunca 500 TL ve 1000 TL'lik banknotların basılması gündeme geldi. Vatandaş ise bu kararın alınması gerektiğini düşünüyor.

500 TL ve 1000 TL banknotlar hakkında Özgür Demirtaş yeni bir çağrı geldi. Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda seçimden sonrasını işaret etti. İşte detaylar...

BÜYÜK BANKNOTLAR BASILSIN

Türkiye'de yaşana enflasyon pahalılığı 2024 yılında resmen katlanarak artmaya devam ediyor. Gıda enflasyonu vatandaşları derinden etkilerken değişen etiket fiyatları milyonları sitem ettirdi. Binlerce ürüne zam gelirken, tüketicinin elinde yer alan 100 TL ve 200 TL'lik banknotlar yetersiz görülmeye başlandı. Son 3 yıldır artan enflasyon karşısında eriyen alım gücü gündeme 500 TL ve 1000 TL'lik banknotları taşıdı.

BİR KEZ DAHA YENİ PARA ÇAĞRISI GELDİ

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 500 TL ve 1000 TL'lik banknotlar hakkında sosyal medya hesabı üzerinden çağrıda bulundu. Bu ekonomide gereklilik olarak görülen yeni banknotlar hakkında uzun süredir çağrıda bulunduğunu paylaştı.

Saatler içerisinde yaklaşık olarak bir milyon tıklanmaya ulaşan paylaşımın devamında, "500 ve 1000 TL’lik banknot basın diye. Seçim sonrası zaten MECBUR yapacaksınız. Neyi bekliyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Paylaşımın altına gelen yorumlar dikkat çekti. Sosyal medya kullanıcılarından birisi, "Evet tomarla parayla pazara alış verişe gidiyoruz." sözlerini yorumlarda paylaştı.

Para basımı konusunda önümüzdeki dönemde somut adımların atılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum