5 yıl erken emekli olmak isteyenler dikkat!

5 yıl erken emekli olmak isteyenler dikkat!

Yeni yıla girerken erken emekli olmanın yollarını arayan milyonlarca insan için EYT durumunda olanlar yeni bir sistemle karşılaşıyor.

Erken emeklilik imkanından faydalanmak isteyen milyonlarca kişi, yeni yılla birlikte araştırmalarını sürdürürken, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamındaki yaklaşık 3 milyon kişi bu haktan yararlanmıştı.

Fakat EYT kapsamı dışında kalanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından önemli değişiklikler yapılacağı duyuruldu. Erken emeklilik için yeni formüller de açıklandı.

Türkiye’de birçok kişi, erken emeklilik ile ilgili ayrıntılı bilgileri araştırırken, 2024 yılı öncesinde SGK’nın yaptığı yeni düzenlemelerle birlikte erken emeklilikte yeni bir dönemin başlayacağı ifade edildi.

Bağ-Kur ve SSK primlerinin eşitlenmesi gibi düzenlemelerin yanında ev hanımlarına emeklilikte prim desteği gibi imkanlar da sunulacak.

EYT düzenlemesi sayesinde 3 milyona yakın kişi erken emeklilik hakkını elde etmişti. 2024 yılından itibaren emeklilik sisteminde birçok düzenlemenin uygulanması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.