29 Ekim için yarışacaklar

29 Ekim için yarışacaklar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında GE-MAN Drag Kupası Yarışları, 80 pilotun katılımıyla bugün Saraçoğlu Oto Drag Pisti'nde başlayacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirelecek GE-MAN Drag Kupası Yarışları öncesinde Rixos Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Gerçekleştirilen basın toplantısına Star Medya Grup Başkanı Murat Yiğitbaşı, Konya Otomobil ve Motorsiklet Derneği Başkanı Ali Kolay ve birçok basın mensubu katıldı.

İLK ORGANİZASYONUMUZ

Basın toplantısında konuşan Star Medya Grup Başkanı Murat Yiğitbaşı Murat Yiğitbaşı, "GE-MAN enerji içeceği Temmuz ayında piyasaya çıktı. Bizim enerji içeceğimizin diğerlerinden farklı olmasını sağlayan en önemli etken yüzden 80'inin organik olması. Doğal bir enerji içeceği. Ürünümüzü tüm herkes kullanabilir. Bu etkinliklere destek olmak istiyoruz. Bu drag otomobil yarışları bizim ilk sponsorluğumuz. Konya'da ilk defa böyle bir organizasyona imza atıyoruz.Hepimize hayırlı olmasını diliyorum" sözlerini kullandı.

300-001.jpg

SADECE KONYA'DA DÜZENLENİYOR

Drag yarışlarının sadece Konya'da yapıldığını belirten Konya Otomobil ve Motorsiklet Derneği Başkanı Ali Kolay, "Otomobil sporlarını doğuşu Amerika. Drag yarışları, otomobil sporlarını bir branşı. Türkiye'de bu sporu düzenleyen tek kulüp biziz. Daha fazla düzenlenmesini istiyoruz. Bu yarışın yapıldığı tek tesis Konya'da var. Bu sporun gelişmesini istiyoruz. Çok fazla para ve emek harcanan bir iş. Adrenali en yüksek spor. GE – MAN yarın (bugün) yapılacak yarışlar öncesinde bize destek oldular.  Önümüzde ki yıllarda bu yarışların daha güzel olacağına inanıyorum" dedi.

SON YARIŞ OLACAK

Yarışlar hakkında bilgiler veren Kolay, "Bu yarışları yılda 5 veya 6 kez düzenliyoruz. Hava durumu yarışlarda etkili oluyor. Hava durumuna göre yarışları düzenliyoruz. Bu sene 5.yarışları düzenliyoruz. Aslında 6.yarış olacaktı. 15 Temmuz nedeniyle 1 ayağımızı erteledik. Sezonun son yarışını yarın (bugün) gerçekleştireceğiz. Bu yarışın en büyük özelliği Cumhuriyet Kupası olması. Cumhuriyetimizin ilanına denk geldiği için her yıl geleneksel hale getirdik. 29 Ekim haftasında bu yarışları düzenleyerek kazanana 29 Ekim kupasını veriyoruz. Yarışlarımıza katılımın çok yüksek olacağını düşünüyorum. Bazen 80-100 aracın talep ettiği zamanlar oluyor. Ama 40 araç alabiliyoruz sadece. Çünkü zaman olarak anca sığdırabiliyoruz. Türkiye'de ilk defa gece yarışlarını bu sene yaptık. Işıklandırmalarımız faaliyet geçti. Gece yarışları büyük ilgi topladı" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.