28 Şubat Müştekisi Mehmet Ali Yavuz: Sahte Mağdurlar Türedi

28 Şubat Müştekisi Mehmet Ali Yavuz: Sahte Mağdurlar Türedi

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 69. duruşması, müştekilerin ifadelerinin alınması ile devam ediyor. Davada sahte mağdurlar türediğini belirten dönemin Doğru Yol Partisi...

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 69. duruşması, müştekilerin ifadelerinin alınması ile devam ediyor. Davada sahte mağdurlar türediğini belirten dönemin Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yavuz, “Sayın başbakanın kızı o zamanlar 12 yaşındaydı. Sümeyye Erdoğan burada gördüm şaşırdım. Hayretle karşıladım. O günlerde çocuk yaşında olan nasıl mağdur olur?" dedi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, sanık yoklamasının yapılması ile başladı. Duruşmaya Çetin Doğan, Çevik Bir başta olmak üzere çok sayıda sanık katılıyor. Duruşma, müştekilerin beyanlarının alınması ile devam ediyor.

Bu davanın en büyük mağdurunun DYP Genel Başkanı Tansu Çiller olduğunu söyleyen Mehmet Ali Yavuz, davada sahte mağdurlar türediğini ileri sürdü. Sanık avukatının, “Sahte mağdurlar kimdir” sorusuna Yavuz, “Sayın cumhurbaşkanının kızı o zamanlar 12 yaşındaydı. Sümeyye Erdoğan, burada gördüm şaşırdım. Hayretle karşıladım. O günlerde çocuk yaşında olan nasıl mağdur olur?” şeklinde cevap verdi. Yavuz, ayrıca, Batı Çalışma Grubu’nun hükümetin yıkılmasında katkıları olduğunu dile getirdi.

Yine müşteki sıfatı ile ifade veren dönemin Askeri Yargıtay Tetkik Hâkimi Hasan Tüysüzoğlu, “Batı Çalışma Grubu’na bu imkânı tanıyan Süleyman Demirel’in kendisidir. Ona dava açılmasını talep ediyorum.” şeklinde konuştu. Öğleden önceki duruşmada ayrıca müşteki sıfatı ile Profesör Mustafa Kahramanyol beyanda bulundu. Öğle arasının ardından devam eden duruşma, müştekilerinin beyanlarının alınması ile devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.