230 Kiloya Kadar Ulaşan 25 Yaşındaki Gülbahar, Tedavi Olmak İstiyor

230 Kiloya Kadar Ulaşan 25 Yaşındaki Gülbahar, Tedavi Olmak İstiyor

Beyin sinirlerinin çalışmaması nedeni ile kilo olan ve 25 yaşında 230 kiloya kadar ulaşan Gülbahar Nar, kendisine yardım elinin uzanmasını istiyor. Maddi yetersizlik nedeniyle tedavi olmadığını söyleyen Gülbahar’ın tek isteği yürüyebilmek....

Beyin sinirlerinin çalışmaması nedeni ile kilo olan ve 25 yaşında 230 kiloya kadar ulaşan Gülbahar Nar, kendisine yardım elinin uzanmasını istiyor. Maddi yetersizlik nedeniyle tedavi olmadığını söyleyen Gülbahar’ın tek isteği yürüyebilmek.

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Huzurlu Mahallesi'nde yaşayan Nar ailesinin çocukları obezite hastalığının pençesinde. 4 aylık ilk çocuklarının 25 kiloya ulaşması sonucu ölmesinin ardından diğer 2 çocuğunu da yine bu hastalığın pençesinde kaybeden Nar ailesi, 25 yaşında olan ve 230 kiloya kadar ulaşan Gülbahar’ın tedavi edilerek hayata döndürülmesini istiyor. 10 yıl öncesine kadar destek alarak evinin önüne çıkabilen Gülbahar’ın artan kiloları onu yatağa bağlamış durumda. 54 yaşındaki anne Naime ve 18 yaşındaki erkek kardeşi Edip’ten destek alarak zorunlu ihtiyaçlarını giderebilen Gülbahar, bugüne kadar tam teşekküllü bir hastane tedavi edilememiş. 10 yıl öncesinde dönemin kaymakamının desteği ile Adana Balcalı Hastanesi'ne götürülen Gülbahar için doktorlar beyindeki sinirlerin çalışmadığını bu nedenle konuşma yetisinin fazla gelişmeyip kilo almaya devam edeceğini söyleyip yapılacak bir tedavinin bulunmadığını iletmiş. O günden bu yana maddi imkânsızlıklar nedeniyle kızının gözü önünde ölüme an ve an yaklaştığını gördüklerini anlatan baba Kerim Nar(55), 4 çocuklarının yaşadığını ölen 3 çocuğunun ise yine kilo alarak vefat ettiğini söylüyor. Doktorların akraba evliliği nedeniyle çocuklarının hayatlarını kaybettiğini kendilerine söylediğini anlatan Baba Nar şöyle konuştu: "Bir çocuğum 4 aylık iken 25 kiloya kadar ulaştı. İkinci çocuğumuz 7 aylıkken öldü. Üçüncü çocuk ise 17 ay yaşadı. Şimdi de Gülbahar. 25 yaşında 3 yıl önce bir kez doktora götürdük. 200 kilo olarak tartıldı. Şimdi 230’a kadar çıktı."

BABA NAR, ÇAPA MAKİNASINA KAPTIRDIĞI BİR AYAĞINI KAYBETTİ

3 yıl önce çalıştığı tarlada ayağını çapa makinasına kaptıran ve geçirdiği 5 ayrı operasyon sonrasında bir ayağını tamamen kaybeden baba Nar evini geçindirmek ve kızının tedavisini yaptırmak için yardımseverlerden destek bekliyor. Sağlık alanında birçok kademe kaydedildiğini ve kızının hastalığına bir çarenin muhakkak olduğuna inanan Baba Nar, "Bir ayağım yok. Gündelik işlerde çalışarak evimi geçindiriyordum. 2 çocuğum okuyor. Biri yetişkin çalışabilir. Ancak ablasına bakmak için Annesine yardım etmek zorunda. Kızın zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak Annesi ve ona düştü. Annesinde bel fıtığı başladı. Benim durumum belli." dedi.

Aşırı kilosu nedeniyle kendi ihtiyaçlarını tek başına gideremeyen, son günlerde nefes almakta zorlanmaya başlayan Gülbahar yetkililerin kendine yardım edeceğini günü bekliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.