218 öğrenci topluluğu var

218 öğrenci topluluğu var

Öğrenci toplulukları büyüyerek, gelişiyor. Selçuk Üniversitesi'nde 110, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde 80, Karatay Üniversitesi'nde ise toplamda 28 öğrenci topluluğu faaliyet gösteriyor

Ortak ilgi alanına sahip olan üniversite öğrencileri, topluluk kurarak bir çatı altında toplanıyor. Konya'daki üniversitelerde öğrenci toplulukları hızla çoğalıyor. Öğrencilerin liderlik vasıflarını, kişiler arası sosyal ilişkilerini ve karar verme becerilerini geliştirmeleri, ders dışı zamanlarını yararlı bir şekilde geçirmeleri amacı ile kültür, sanat, spor, düşünce ve kariyer alanlarında faaliyetlerde bulunmak üzere 218'e yakın öğrenci topluluğu bulunuyor. Bu topluluklar, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunuyor. Yıl içerisinde çeşitli etkinlikler düzenleyen topluluklar, tanınmış kişileri de organize ettikleri, seminerler, konferans, panel ve açık oturumlara davet ediyorlar. Kişisel gelişim sağlama noktasında ayrı bir öneme sahip olan topluluklar, öğrencilerin çeşitli hobilerle uğraşmasına da büyük  fırsat tanıyor.

YILDA EN AZ 1500 ETKİNLİK DÜZENLENİYOR

Selçuk Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erdal Arslan, Selçuk Üniversitesi'nin 2016 yılında koordinatörlüğe dönüştüğünü daha önce topluluk işleri ile Sağlık Kültür Daire Başkanlığı'nın ilgilendiğini söyledi. Üniversitelerin yüksek öğretim kurumu olduğunu ifade eden Arslan, sadece eğitim vermediklerini, öğrencilerin kişisel gelişimi için öğretim de verdiklerini aktardı. Arslan, “Öğrencilerin sosyal yönlerinin gelişmesi için ortam hazırlamamız gerekiyor. Üniversite öğrencilerinin kaynaşması için topluluklar büyük önem arz ediyor. Etkinlik yapmak isteyen topluluklarımıza maddi değil, ayni yardımda bulunuyoruz. 95 bin öğrencimiz var. Yığılmaları önlemek adına, toplulukları eşit olarak dağıtmak istedik. Her bölümden 7-8 topluluk oluşturduk. Bu topluluklarımızın yılda en az 4 kez etkinlik yapması gerekiyor. Bu sayı düşünüldüğü zaman, üniversitemizde yılda bin 500'den fazla etkinlik organize ediliyor. Topluluklarımız önemli fikir adamlarını getiriyor. Biz sadece öğrencilerimizin değil, Konyalı vatandaşlarımızın da bu tür etkinliklerden yararlanmasını istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

BELLİ AMAÇ ETRAFINDA TOPLANIYORLAR

Uzun yıllar topluluklarda görev almış Hitabet Sanatçıları Topluluğu Eski Kurucu Başkanı Fatih Çelik, toplulukların bir amaç etrafında toplandığını belirtti. “Topluluklar bir nevi sosyal sorumluluk da üstleniyorlar” diyen Çelik, “Öğrenciler, girdiklerin toplulukta kendilerini ve düşüncelerini daha iyi ifade edebilme özgürlüğü buluyorlar. Toplulukları çok kapsamlı düşünmek gerekir. Eğlenirken bir yandan da insanlara birşeyler kazandırırlar. Vatandaşları bilinçlendirirler. Genç nesil yetiştirebilmek için topluluklar büyük bir önem arz eder. Değerlerimize sahip çıkan toplulukların yaygınlaşmasından memnuniyet duyuyoruz” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.