2019’da sadece 6 galibiyet aldı

2019’da sadece 6 galibiyet aldı

Galibiyet hasreti çeken Konyaspor 2019 yılını kazanma adına kötü bir istatistikle geride bırakıyor. 2019 yılı içerisinde son maçına pazar günü çıkacak olan yeşil-beyazlı ekip bu karşılaşma öncesinde oynadığı 33 maçta sadece 6 galibiyet aldı

Süper Ligde bu sezon kötü günler geçiren Konyaspor için 2019 yılı galibiyet adına kesat geçen bir yıl oldu. 2019 yılında 33 lig maçına çıkan yeşil-beyazlı ekip bu maçlarda 6 galibiyet 16 beraberlik 11 yenilgi aldı. Bu yılın ilk galibiyetini geçtiğimiz sezonun 18. haftasında deplasmanda oynanan Erzurumspor maçında 2-1’lik skorla alan Konyaspor bu yılın son galibiyetini yine bir deplasman maçında almaya çalışacak. Yeşil-beyazlı ekip bu maçı kazandığı takdirde 2019 yılının 7. ve son galibiyetini almış olacak.

KASIMPAŞA SON GALİBİYETİ OLDU

2019 yılının ilk galibiyetini 19 Ocak tarihinde Erzurumspor’a karşı alan İttifak Holding Konyaspor yılın son galibiyetini ise 5 ekim tarihinde yine deplasmanda oynanan Kasımpaşa maçında 4-1’lik skorla aldı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçın ardından oynadığı 9 maçta galibiyet yüzü göremedi. Konyaspor alanyaspor karşısında kazandığı takdirde bu yılın son 3 puanını alarak galibiyet sayısını ise 7 ye yükseltecek.

İÇ SAHADA SADECE 2 GALİBİYET

Geçtiğimiz sezonlarda evinde sergilediği performansla dikkat çeken İttifak Holding Konyaspor bu sezon tam tersi bir grafik ortaya koyuyor. Yeşil-beyazlı ekip 2019 yılında iç sahada oynadığı 17 maçta sadece 2 galibiyet aldı.

Yeşil-beyazlı ekip geçen sezonla birlikte iç sahada oynadığı son 17 maçta sadece 2 galibiyet alabildi. Temsilcimiz, söz konusu bu dönemde sadece bu sezonun 6. haftasında Kayserispor'u 90+8'de Jevtovic'in penaltı golüyle mağlup etmişti. 17 maçlık periyotta Konyaspor, rakipleriyle 10 kez berabere kalırken 5 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, bu sezon taraftarının önünde 8 maça çıktı. Kayseri karşısında galip gelen Konyaspor, Ankaragücü, Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Gaziantep FK ile berabere kaldı. Yeni Malatyaspor, Beşiktaş ve son olarak Trabzonspor maçlarından ise puan çıkartamadı.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum