2016 Avrupa Kupası Nerede?

2016 Avrupa Kupası Nerede?

Bu yıl yapılacak olan Avrupa Kupası için aday ülkelerden biri olan Türkiye Fransa’ya karşı yenilerek organizasyonun Fransa’da yapılması kararlaştırılmıştır.

Bu yıl yapılacak olan Avrupa Kupası için aday ülkelerden biri olan Türkiye Fransa’ya karşı yenilerek organizasyonun Fransa’da yapılması kararlaştırılmıştır. İtalya, Türkiye ve Fransa arasında yapılan oylama sonucunda kazanan ülke Fransa olunca bu yıl Avrupa Kupası bu ülkede yapılacaktır. Öncelikle Fransa Kongre Sarayı içerisinde çekilen kuralar sonucunda eleme grupları oluşturulmuş ve Türkiye Milli Takımı ise D Grubunun içerisindeki yerini almıştır. Bu grup içerisinde İspanya, Çek cumhuriyeti ve de Hırvatistan da yer almaktadır. 2016 Avrupa Kupası hangi ülkede yapılacak? Bu yol Avrupa Kupası organizasyonu Fransa ülkesinde yapılıyor. Bu ülke içerisinde 10 farklı stadyum içerisinde oynanacak olan maçlar için stadyumlar da ayrıntılı bir şekilde ülkelere tanıtılmıştır.

D Grubu Maçları

Bu yıl Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu D Grubu maçları 12 Haziran günü Türkiye ve Hırvatistan arasında oynanacak olan maç ile başlayacaktır. 10 Haziran günü ise A Grubu içerisinde yer alan Fransa ile Romanya arasında olacak. Paris içerisinde yapılacak Türkiye Hırvatistan karşılaşmasının ardından ise milliler 17 Haziran günü İspanya ile Nice kentinde karşı karşıya gelecek. Son grup maçına ise Lens kentinde çıkacak olan Türkiye’nin rakibi ise Çek Cumhuriyeti olacaktır. yapılacağı da kuralar aşamasında belirlenmektedir. Yani 10 Haziran’da başlayacak olan Avrupa Kupası için tüm gruplar ve maçların oynanacağı stadyumlar da belirlenmiştir.

Avrupa Kupası

Önceden sadece 16 takımı kapsayan bu turnuva bu yıl alınan bir karar ile 24 takım olarak devam etmektedir. Bu 24 takım 6 grup olarak ayrılmış her bir grup içerisinde de 4 takım olacak şekilde tasarlanmıştır. Her grubun içerisinden ilk ikide yer alan takımlar bir üst aşamaya geçecek. Aynı zamanda da geriye kalan 6 adet 3lüğe sahip olan takımın arasından seçilen en iyi 4 takım da bir üst tur içerisinde yerini alıyor. oynanacak? Bu maçlara 10 Haziran günü Fransa Romanya karşılaşması start verecek ve sonrasında tüm turnuva 10 Temmuz’a kadar da sürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.