2012 yılında Aksaray'ın yıldızı parladı

2012 yılında Aksaray'ın yıldızı parladı

Yeni teşvik sistemi sayesinde yatırımcının yoğun ilgisi ile karşılaşan Aksaray OSB'de 2012 yılında 62 fabrika için arsa tahsisi yapıldı

Yeni teşvik sistemi sayesinde kazandığı önemli avantajlar nedeniyle yatırımcıların yoğun ilgisi ile karşılaşan Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) önümüzdeki yıl yeni açılacak fabrikalarla, istihdam edilen işçi sayısının yaklaşık iki kat artması bekleniyor.
    
OSB Müdürü İsmet Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksaray'ın 2004 yılından itibaren 5084 sayılı Yatırım Teşviki Kanunu'ndan yararlandığını ve OSB'ye yapılan yatırımlarla 8 yılda istihdamın 6 bin kişiye çıktığını söyledi.
    
Yeni teşvik sisteminde 5. bölgede yer alan Aksaray'ın coğrafi konumu ve kazandığı avantajlarla 2012 yılında adeta yatırımcı akınına uğradığını vurgulayan Çağlar, yeni tahsislerle birlikte toplam 312 parselden 272'sinin dolduğunu ifade etti.
    
Çağlar, 136 fabrikanın faaliyet gösterdiği OSB'de 27 fabrikanın üretime geçmeye hazır olduğunu dile getirerek, ''28 fabrikanın inşaatı, 81'inin de proje çalışmaları devam ediyor. Yüzde 93 doluluk oranına ulaştık'' dedi.
    
     -Toplam istihdam ikiye katlanacak-
    
Yatırımcılara 2012 yılında 62 parselin tahsisinin yapıldığını, 40 yatırımcının inşaat ruhsatı, 20 yatırımcının da iskan ruhsatı aldığını belirten Çağlar, şunları kaydetti:
    
''Bugüne kadar toplam istihdamın 6 bin kişi olduğu OSB'de sadece 2013'de açılacak fabrikalarla yaklaşık 5 bin kişiye daha iş olanağı sağlanacağını öngörüyoruz. Bir yılda işçi sayısı neredeyse iki kat artıyor. Bu çok önemli bir rakam. Önümüzdeki yıl mart ayında üretime başlayacak bir cips fabrikasıyla, dünyaca tanınan bir kot markasının üretileceği fabrikada toplam istihdam 2 bin kişiyi bulacak. OSB'miz Mersin Limanı'na 240 kilometre mesafede. Ulaşım ağı iyi ve konum olarak yatırımcı için çok cazip şartlar taşıyor. Aksaray böyle giderse Orta Anadolu'nun parlayan yıldızı olacak. Yeni açılacak fabrikaların iş gücü ihtiyacını karşılamak için 50 kilometre uzaktaki ilçelerden otobüslerle işçi getirilmesi gündemde.''
    
Aksaray'ın teşvikte 5. bölgede yer almasına rağmen OSB'nin içine yapılacak yatırımların 6. bölgenin teşviklerinden de yararlandığını anlatan Çağlar, ''Faaliyete geçecek işletmeler 10 yıl boyunca bu teşviklerden yararlanacak. Yatırım aşamasında fabrikalara KDV istisnası var. Yine bu aşamada gümrük muafiyeti söz konusu. Vergi indirimi var. Asgari ücretli her çalışan başına 204 lira sigorta primi ödemeyecekler. Yatırım sırasında çekilen kredi faizlerinin yarısını devlet ödüyor. Bütün bunlara Türkiye'nin ortasındaki Aksaray'ın avantajlı konumu da eklenince yatırım inanılmaz cazip oluyor'' diye konuştu.
    
Çağlar, talebin bu şekilde artarak devam etmesi halinde yeni parsel üretme yoluna gideceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.