Zam şampiyonu domates

Kadınlar Pazarı Esnafı Fehmi Karabıyık, “Esnaf, iş yapamıyor. Vatandaşın eli cebine gitmiyor. Pazarda fiyatlar yüksek. Zam şampiyonu 4 TL ile domates. Havaların ısınmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini tahmin ediyoruz” dedi

Sebze ve meyve fiyatları mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Vatandaşın evdeki hesabı çarşıya uymuyor. Geçtiğimiz haftalarda tezgahlarda kilosu 1 buçuk TL'den satılan sofralık domatesin kilogram fiyatı en az yüzde 50 arttı. Salkım domates fiyatlarında da artışlar yaşandı. Esnaf, sebze meyve alamadığını söylerken; vatandaşta fiyatlardan dert yakındı. Eriğin kilosu 40, biberin kilosu ise 5 TL'ye düştü.

DOMALAN ÇIKMADI

Konyalıların gözdesi domalan pazarlara getirilmedi. Domalan satışları ile ilgili bilgiler veren Kadınlar Pazarı esnafı Fehmi Karabıyık, “Pazarda domalan yok. Her gün neredeyse 100'e yakın vatandaş domalan soruyor. Eli boş dönüyorlar” dedi, Karabıyık, “Bu yıl domalan yok denecek kadar az. Güzün yeterince yağmur yağmadı. Hava soğuk gitti. Köylülerin en büyük sermayelerinden biriydi. Sermayeleri kayboldu. Vatandaş domalanı çok seviyor. Mevsiminin geçmesine 15 gün falan kaldı. Vatandaşın az da olsa ihtiyacını giderecek kadar olsa bize de vatandaşa da yeter” şeklinde konuştu.

SURİYE'YE DOMATES GİDİYOR

Kadınlar Pazarı'nın kalbi yavaş atıyor. Portakalın kilosu 2, elmanın kilosu ise 3 liradan vatandaşa satılıyor. Domatesin kilosunun özellikle son zamanlarda arttığını dile getiren Karabıyık, şunları kaydetti: “Suriye, Rusya ve İran'a domates gidiyor. Referandum süreci var. Bu da işlerimizin azalmasına sebep oluyor. Mal halde de pahalı. 2 buçuk liraya aldığımız malı, kar elde etmeden 2 buçuk TL'ye satıyoruz. Parayı kazanan komisyoncular oluyor.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri