Yaz Okulu Öğrencileri Yeraltı Şehrini Gezdi

Kayseri Melikgazi Belediyesi’nin açtığı Çocuk Meclisi Yaz Kursları öğrencileri, doğa yürüyüşünden sonra Ağırnas bölgesinde yer alan Mimar Sinan Müzesi ile yeraltı şehrini gezdi.Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, merkez,...

Kayseri Melikgazi Belediyesi’nin açtığı Çocuk Meclisi Yaz Kursları öğrencileri, doğa yürüyüşünden sonra Ağırnas bölgesinde yer alan Mimar Sinan Müzesi ile yeraltı şehrini gezdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, merkez, Danışmentgazi ve Esenyurt şubelerinde kurslara katılan 78 öğrenci ile birlikte Ağırnas bölgesinde yer alan Mimarsinan Müzesi ve yeraltı şehir gezisi ile öğrencilerin hem bilgilendirildiğini hem de bölge tarihi hakkında bilgiler verildiğini belirtti.

Büyükkılıç, “Bugün çocuklar Ağırnas bölgesinde yer alan Mimarsinan Müzesi ile bu bölgede yer alan yeraltı şehrini gezerek tarihi ve doğa gezisinde bulundular. Görerek ve gezerek öğrendiler. Mimar Sinan hakkında detaylı bilgiler aldılar artık onlar da birer turizm elçimiz oldular. Mimarsinan Müzesi için yurt dışı ve yurt içinden yüzlerce turist gelmektedir. Özelikle mimar ve sanat tarihi üniversite öğrencileri ile akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği bir müzedir. Ayrıca, yöreye özgün olan yer altı şehrini gezerek yöresel tarih bilgilerini öğrenerek yaşadıkları çevrenin tarihini öğrendiler. Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Yaz Okulları, aynı zamanda kültür ve doğa gezileri ile öğrencileri bilgilendirmektedir. Eğlenerek, gezerek ve görerek öğrenmektedirler.” dedi.

Kültür gezisine katılan yaz kurs öğrencilerinden, gezi sonrası gezdikleri ve gördükleri değerler ve tarihi bilgilerin içerdiği birer kompozisyon yazmaları istendi. Gezi sonrası en iyi kompozisyon yazan öğrenciye sürpriz hediye verilecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri