Yatırımcıların tercihi altın olmalı

1993 yılından bu yana altın ve döviz sektöründe hizmet veren Pekhamarat Döviz Altın A.Ş,’nin Genel Müdürü İbrahim Çınar, aradan geçen 17 yıl içerisinde hem mağaza zincirini hem de müşteri potansiyelini artırdığını ifade etti.
Kuruluş yılından bu yana belirledikleri çizgiden hiç şaşmadıklarını söyleyen İbrahim Çınar, “2004 yılından itibaren Altınbaş firmasıyla anlaşıp Konya'ya Altınbaş markasını kazandırdık. 2007 yılında iki tane daha mağaza açarak Altınbaş mağazası sayımızı üçe çıkarttık. 2008 yılında Gülaylar altın markasını da Konya'ya kazandırarak Kipa Alışveriş Merkezi'nde faaliyete başladık. Yaklaşık iki ay sonra daha çok müşteri kitlesine ulaşabilmek için Binkonut Ovalçarşı'da bir mağaza daha açacağız. Yeni açılacak mağaza ile birlikte Konya'da bir döviz bürosu, 5 tane de kuyumculuk üzerine faaliyet gösteren mağazayla hizmet ediyor olacağız. İlerleyen dönemlerdeki çalışma politikamız altında öne çıkan diğer markaları da Konya'ya kazandırmak yönünde olacak” dedi.

Altın piyasasının bugünkü geldiği noktayı ve gelecekteki seyrini değerlendiren Çınar, “2004 yılından bu yana dünyadaki faizlerin düşmesi ve son olarak 2008'deki global krizle birlikte insanların paraya olan güvenlerinin azalmasından dolayı altına hem fiziki hem de yurt dışındaki fonlardan gelen talep arttı. Altın fiyatları neredeyse doların üç katına çıktı. Önümüzdeki dönemde Hindistan ve Çin'in talebinin devam etmesi, AB'nin euroya güveninin azalması nedeniyle önümüzdeki dönemde yatırım yapacak vatandaşlara tercihlerini altından yana kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Altın fiyatları bu yıl içerisinde yüzde 10-20 arasında artacaktır diye tahmin ediyoruz. Yine önümüzdeki dönemlerde altının trendi yükselecek ve altına olan talep artacak” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri