Yasalaşırsa Ahmet ayakta kalmayacak..

Salih Acıbadem

Ulaşım her vatandaşın temel ihtiyacı. Eskiden şehir yaşamı yaygın olmadığı için ulaşım pekte sorun olmuyormuş. Köyden kente başlayan göçlerle birlikte bu durum değişti.

****
Değişen yaşam koşulları sebebiyle insanlar şehir yaşamına mecbur kaldı. Böylece belli bir alanda yığılan nüfus çeşitli sıkıntıları da beraberinde getirdi.

****
Müstakil evlerde yaşayan insanlar üst üste yığılmış beton bloklara sıkışıp kaldı. Yaşam biçimimiz değişti adeta.

****
Ev ile iş yeri veya okul arasında mesafelerde açıldı. Kendi araçlarıyla işe giden insanlar olsa da toplu ulaşımı kullananların oranı her zaman daha yüksek oldu.

****
Toplu ulaşımda artık kalabalık şehirlere yetersiz geliyor. Bunlardan biriside Konya. Şehrimizde sabah ve akşam saatlerinde toplu ulaşım araçlarına bakarsanız bunu sizde fark edeceksiniz.

****
Malumunuz 60 yaş üstüne toplu ulaşımı ücretsiz yapmışlardı. Aslına bakarsanız çok mantıklı bir uygulama değildi. Zaten sonuçları da pek hayırlı olmadı.

****
Yaşlılarımızın başımızın üstünde yeri var ancak bu ücretsiz uygulama suistimal edildi. Günün her saatinde ordan oraya otobüsle gidip gelen yaşlılarla doldu otobüsler.

****
Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde diğer vatandaşlara resmen eziyet oldu. Saat 5 olmuş adam işten çıkıp eve gidecek. Zaten yorgun. Bir bakıyor otobüsteki 50 kişiden 30'u yaşlı.

****

Okula otobüsle gidip gelen bir genç var. İsmi Ahmet. O da her gün yaşlıların yoğunluğu sebebiyle ayakta kalmaktan şikayetçi. Sabahın 7'sinde nereye gidiyor bu amcalar diye sorguluyor kendi kendine.

****
Bu duruma son zamanlarda yoğun tepki geldi. Bu sebeple yetkililer olaya el atmış. Yasalaşırsa artık 60 yaş üstü mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde otobüse ücretsiz binemeyecek.

****
Yerinde bir karar olur. Bana sorarsanız 60 yaş üstü de ücretli olmalı. İlla ayrıcalık tanınacaksa indirim imkanı sağlanabilir.

****
Yaşlılara ulaşımı ücretsiz yapmak yerine öğrencilere daha ucuza ulaşım imkanı sağlamak daha yerinde olur. Öğrenci olmak zor çünkü.

****
Hele öğrenci velisi olmak şu zamanda çok zorlaştı. Ekstra indirim ile öğrencilerin aileleri de ekonomik anlamda rahatlar.

****

Yaşlılarımızın da bu uygulamayı anlayışla karşılayacağını düşünüyorum.

Kalın sağlıcakla..

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.