İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) yetkilileri MÜSİAD Konya Şubesi’ni ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Korkmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüştüler. Yapılan ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Korkmaz, İHH ve AYDER’e her zaman için kardeş kuruluş gözüyle baktıklarını ifade ederek şunları söyledi: İHH ve AYDER’in insanlık için yaptıkları takdire şayandır. Gerçekleştirilen projeler insanlık namına büyük kazançlardır. Biz MÜSİAD olarak her zaman yapılan faaliyetleri yakından takip ederek destek olduk ve bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Özellikle Gazze için yapılanların insanlık adına bir onur ve görev olduğuna da değinen Korkmaz; “Gazze için bugüne dek çok şey yaptınız ve yapmaya da devam ediyorsunuz. Nisan ayında Gazze’ye götüreceğiniz gemi çalışmaları yine takdire şayandır. Biz de MÜSİAD olarak bu konuda elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız” dedi.
Yılmaz, Filistin’de İsrail’in yok etmeye çalıştığı hayatın yeniden inşasında önemli bir paya sahip olan inşaat malzemelerinin önemine değinerek şöyle devam etti: “Bir yandan temel alt yapı kurumlarının inşa edilmesinde diğer yandan barınma sorunu bulunan binlerce Filistinli fakir ailenin iskanında can simidi olacak. Organizasyon boyunca bir yandan bölgede ihtiyaç hissedilen yardım malzemeleri toplanacak, diğer yandan bu yardım malzemelerinin Gazze’ye ulaştırılması için gemilerle bir yardım koridoru açılacaktır” diyen İHH Konya Şube Başkanı Hidayet Yılmaz bu organizasyon için tüm halkı desteğe davet etti.
AYDER Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdin ise 10 gemi hedeflediklerini belirterek, “uluslararası düzeyde 10 gemi hedefledik. Bunun 7’si yurtdışından 3’ü ise ülkemizden olacak. Çok şükür ki şuan da 3 gemimizi de almış bulunmaktayız. Ancak halkımızdan isteğimiz Gazze için yola çıkacak ve özgürlük götürecek bu gemilerin içinin doldurulmasıdır. Tıbbi Malzemeler, İnşaat Malzemeleri, Gıda ve Nakdi yardımda bulunabilecek tüm halkımızdan bu noktada duyarlılık bekliyoruz” dedi.