Yangından kurtarılan belgeler

Konya'da Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü binasında çıkan yangında tahrip olan belgeler, Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi'nde onarılıyor.

Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin yaptığı açıklamada, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü binasında çıkan yangında çok önemli belgelerin hasar gördüğünü belirtti.
Müdürlük binasında Konya ile Aksaray ve Karaman'daki tescilli tarihi eserlerin, tescil belgelerinden, fotoğraflarına bütün resmi kayıtlarının bulunduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
''Yangında zarar görmüş belgelerin hemen hemen tamamına yakınını kurtarma şansımız var. Belki yüzde 2 gibi bir zayiat gözüküyor. Bize gelen klasörler içerisinde binlerce belge var. Bugün bu işe başladık ve bir takım belgeleri dosyalama işlemleri sürüyor. Bir hafta içerisinde belgelerin büyük bir çoğunluğunun işlemleri bitirilecek. Belgelerin çoğu ıslanmış vaziyette. Belgeler yapışmış, hatta hamurlaşmaya başlamış. Tamamen yanmış çok az belge var.''
20 kişilik bir ekibinin onarım çalışmalarına katıldığını ifade eden Şahin, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin ilgili bölümünden öğrencilerin de yarın çalışmalara katılacağını söyledi.
Şahin, kurtarılan belgelerin bugünden itibaren Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne teslim edilmesine başlanacağını da sözlerine ekledi.
Karatay ilçesi Şems-i Tebrizi Mahallesi Vali İzzet Bey Caddesi'ndeki Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü binasında, 27 Aralıkta yangın çıkmış, 2 katlı hizmet binasının bodrum ve 1. katında büyük çapta maddi hasar meydana gelmiş, arşiv odasındaki bazı belgeler de tahrip olmuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri