Yağmur Duası Sonrası Helva İkramı

Konya’nın Ereğli ilçesinde Cuma namazı sonrası yağmur ve kar duası yapıldı akabinde ise irmik helvası dağıtımı gerçekleştirildi. Ereğli Belediyesi tarafından organize edilen yağmur ve kar duası Ereğli...

Konya’nın Ereğli ilçesinde Cuma namazı sonrası yağmur ve kar duası yapıldı akabinde ise irmik helvası dağıtımı gerçekleştirildi. Ereğli Belediyesi tarafından organize edilen yağmur ve kar duası Ereğli’de merkezi tüm camilerde yapıldı.

İlçe merkezindeki Ulu Camii’ne gelen yüzlerce vatandaş, cuma namazı sonrası ellerini semaya açarak kurak geçen mevsimin normale dönmesi için dua ettiler. Cuma namazı sonrası gerçekleşen duanın ardından Ereğli Belediyesi yaklaşık 2 bin kişilik irmik helvası dağıttı. Yoğun ilgi sonucu kısa süre içerisinde ikram edilen irmik helvalarını tüketen vatandaşlar, "Yüce Mevla’dan el açıp amin dediğimiz dualarımızın kabulünü diliyoruz. Belediyemize de irmik helvası dağıtımı nedeniyle teşekkür ediyoruz" dediler.

Havaların kurak gitmesi nedeniyle ellerin semaya açılıp dualar edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Öncelikle tüm hemşerilerimizin Cumalarını kutluyorum. Malumunuz ilçemiz ve bölgemiz uzun süredir yağış almıyor. Kurak giden havalar başta tarım sektörü olmak üzere şehrimizin her kesimini derinden etkiliyor. Rahmet ve berekete ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde ilçe genelindeki tüm camilerde Müftülüğümüz tarafından yağmur ve kar duası yapıldı. Duaların ardından ise Belediyemiz tarafından irmik helvası dağıtımı gerçekleştirildi. Allah; açtığımız elleri, ettiğimiz duaları dergahında kabul etsin" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri